Telefon: Komórkowy
Wysłany: 09 Lis 2004 17:13 Slang do 3310
Za bardzo modyfikacjami sie nie zajmuje ostatnio, mam wiec pytanie, czy ktos mogłby podrzucic na skrzynke plik ze slangiem pod ppmmanagera, mam gotowego flasha, chcialem tam wrzucic w miare szybko, a z tłumaczeniem sie zejdzie.
I tak dzialac niebedzie Po wejscu w jezyki bedzie zwis :/ Juz probowalem :/ W nowym sofcie musialem od nowa pisac slang na sofcie bo po importowaniu byl albo CS albo zwis i koles to samo mial jak mu podeslalem jezyk tak wiec niestety ale sobie troszke popiszesz :/
Telefon: Komórkowy
Wysłany: 11 Lis 2004 00:07
@ MasterJapko, Ale nie musi byc koneicznie z Twojego, wiem, ze Twój sofcik jest zabezpieczony Ale czy z inego, starszego moge wyciagnąc? Myslalem, ze moze ktos ma juz gotowca do wrzucenia i sie z nim podzieli. PS sofcik jest od elektro255
@ Taiwan, ja probowalem wiele razy przekladac slang z innych softow i zakazdym razem niedzialalo :/ Ale w kazdym razie jezeli sam bedziesz probowac to niezapomnij aby slang ktory wyciagasz z softu i ktory chcesz wsadzic do swojego softu musi byc na tej samej wersji softu. Soft elektro z tego co pamietam jest na 6.07 robiony wiec szukaj softu ze slangiem bazujacy na tej wlasnie wersji.
Telefon: 3330, 3310
Wysłany: 11 Lis 2004 23:24
@ Taiwan, tak jak @ MasterJapko, napisal pamietaj zebys mial ta sama wersje softu z slangiem. a co do tego ze sie nie da to cos mi nie pasuje bo tak przekladalem slang w mojej 3330 i 3210 jak dobrze pamietam i chodzilo normalnie wszytko wiec moze zalezy od szczescia albo od programu którym sie to robi.
lki proble. wez plik flasha na PPMEdit. potem w languages zrób duplicate na jezyku POLI i pozmieniaj co potrzebujesz. Langpacki nie beda raczej pasowac jak chcesz go podladowac do softu powyzej 6.00 jezeli byly robione pon nizszy, bo tam jeszcze nie bylo opcji na 3315
Na langa jest chyba troche lżejszy sposób, a mianowicie:
lang z flasha można wyciągnąć programem PPM Manager
- nim robimy EXPORT textChunk i mamy na dysku 2 pliki:
jeden z textami - ten edytujemy
i drugi z nazwami Lang'ów tu możemy ewentualnie wyrzucić jakiś język (usuwamy linijkę z nazwą języka, a potem wszystkie linie tego języka z pliku txt !!tylko COMM'a nie usuwaj!!)
- edytujemy sobie do woli języki
- robimy to co na początku, tylkow drógą stronę IMPORT textChunk
- liczymy sumki kontrolne, .... i voila
A tu macie kodowanie małych polskich literek w pliku txt:
\x01 - migający text text miga za wpisanym tym znaczkiem i przed powtórzeniem owego
\x0A - enter
\x14 - ś
\x1C - ź
\x1E - ż
\x80 - ę
\x9E - ł
\xA0 - ń
\xA2 - ó
] - ą
` - ć (to ten znaczek nad TAB)
(jak chcemy mieć "\" na ekranie fona to trzeba go wpisać 2x to znaczy "\\"
jeżeli ktoś znajdzie w texcie jakieś inne znaki których tu nie zamieściłem to prosze dopisać
jeżeli ktoś bardzo chce to mogę napisać jakiś programik do edycji tych langów, troche brak mi motywacji!! , ale jak komuś bardzo potrzebny to.. ( tylko że nie mam kodów dóżych polskich liter, ale z tym też można powalczyć )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum