Mam Eclipse Mt-450 i cały czas wysietla komunikat
zestaw suchawkowy podłaczony , a takigo zestaw nigdy nie był podłaczony
Ma kots jakis pomysł jak sie tego pozbyc?
Witam, w moim jest tak, że po włączeniu pojawia się napis 'zestaw słuchawkowy podłączony' i dalej wszystko normalnie, napis ginie, pojawia się normalne menu, poza tym, że nie słychać nić w głośniczku. Co może być tego przyczyną? głośniczek dobry, zmieniłem oprogramowanie i zrobiłem reset eepromu - nie pomogło
Telefon: NPL2, NPL1
Wysłany: 27 Sty 2006 22:29
Fazii,
gniazdo, gniazdo i jeszcze raz gniazdo...
triumy maja bardzo wyczulone na rezystencje gniazda...
Np. kabel w clipe Trium musi mieć rezystencje 40KOhm a na 39K nie pojdzie, a zdaje sie jak bedzie przebicie z GND o opór rzędu 1k-5k bedzie "zestaw suchawkowy podłaczony"
Złacze systemowe też wymieniłem, sorki, zapomniałem napisać. W tym co piszesz wydaje się być sporo prawdy, bo zauważyłem, że podając rezystor 100 Ohm po między 4-5 licząc od lewej, komunikat się nie pojawia i jest głos w słuchawce. Wolał bym jednak nie stosować skrótów umysłowych
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum