Wysłany: 24 Paź 2004 10:47 Eclipse-wyłącza się zaraz po włączeniu
Witam
Mam taki problem tym telefonem:
-po właczeniu pokazuje się na chwilę apteczka i tel. się wyłącza
-gdy przytrzymam czerwoną słuchawkę to apteczka się zatrzymuje i nie gaśnie, gdy przytrzymam inny klawisz trzymając czerwoną słuchawkę to apteczka dalej się animuje, ale pasek na dole nie posuwa się do przodu
-żadne resety kodami i baterią nic nie dają
-flashowałem go kilka razy,ale w necie jest do niego strasznie mało flashy, tylko 4rn7a110, ten z exenem (4raa8030)i ten bez gprsu (47NH6820) , na każdym ten sam efekt, przy czym bezpośrednio po flashowaniu apteczka pokazuje się dość długo i w momencie, gdy w normalnym Eclipsie pasek postępu zacząłby sie posuwać do przodu, ten się wyłącza
-rozkręciłem ten telefon i dokładnie obejrzałem, nie widzę żadnych uszkodzeń mechanicznych, czy śladów zalania...
-ma ktoś może jeszcze jakies inne flashe do tego telefonu? Widzialem na tym forum flash 060 z PL, ale link nie działa
-Może jakieś pomysły co jeszcze z tym można zrobić?
Sorry za tak długi post, ale chciałem wszystko dokładnie opisać:)
przytrzymaj "*" i wpisać 65512890.
Powinno przywrócić fabryczne ustawienia i
normalnie działać
jak nie pomoze:
sprubój bez karty wlaczyc telefon i jak pojawi ci sie ta apteczka to wyciagnij baterie.
Poźniej włóż karte i wlacz go- przemieli pamiec i powinno byc ok.
Poszukałem trochę w Internecie i znalazłem 2 takie dyskusje:
1. tutaj. Tutaj piszą, że należy wygrzać jakieś układy BGA...
2. A tutaj chyba, żeby przelutowac procesor czy coś takiego.
W sumie to może i racja, miałem kiedyś Eclipsa i zaraz po zakupie dałem go do serwisu, bo słyszałem, że miał jakies wady fabryczne. Na karcie gwar. pojawiła sie adnotacja: "przelutowanie układów logiki". Ten nie ma żadnych napraw za sobą, więc to może być to... Z drugiej strony niektórzy też piszą, że telefon nie chciał im się flashować, a mój się flashuje, więc może jeszcze jest jakaś szansa na postawienie go. Nie mam niestety odpowiedniego sprzętu do takich napraw, tylko kabelek mam... Na dniach będę miał soft 060 zgrany z kolegi telefonu, jak to nie pomoże to odpuszczę sobie ten telefon chyba...
witam
mam eclipse z apteczką i wgranie flasha z patchem eclipse_pl_path_L10_4RAQA060 nic nie pomogło.
czy trzeba jeszcze wrzucić do fona eprom i cosik jeszcze zrobić??
jak nie pomoze:
sprubój bez karty wlaczyc telefon i jak pojawi ci sie ta apteczka to wyciagnij baterie.
Poźniej włóż karte i wlacz go- przemieli pamiec i powinno byc ok.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum