Wysłany: 07 Lis 2004 20:42 ile formatowac baterie?
Zakupilem nowa baterie do mojego triuma (firmy famous) poniewaz zaczelo nim zadzic prawo marsa
Gdy bateria robila sie slaba nie dalo sie dzwonic...
Pojemnosc nowo zakupionej baterii wynosi 700mAh troszke mniej od standardowej.
Podlaczylem ladowarke z nowa bateria. Po 18 godzinach fon sie niby naladowal.
Odpinam ladowarke i naciskam power a on mrugnie... Jak nacisne i przytrzymam to sie wlaczy na chwilke i pokazuje zeby naladowac baterie.
Podlaczylem ja na nastepne 20 h, to samo. Jest pod ladowarka od czwartku wieczorem tamtego tygodnia. Napiecie na bateri mierzylem miernikiem i wynosilo wczesniej ok. 2.6 V teraz ok 2.9 V ale nie wzrasta juz...
Ile mozna formatowac baterie? Czy gwarancja obejmie takie "zachowanie"? Co z nim zrobic?
Dziekuje za kazda odpowiedz.
@ DanielStaszewski, po 18 godzinach ladowania bateria powinna byc pelna i telefon powinien sie normalnie wlaczac. Radzilbym abys poszedl z telefonem i bateria w miejsce gdzie ja kupiles i pokaz jaki jest efekt formatowania to powinni ci dac nowa albo zwrocic gotowke. A na przyszlosc nie kupuj bateri "famous" bo ja juz sie na nich przejechalem, lepiej wydac troche wiecej i kupic Forevera.
wymienil na druga tej samej firmy. Zobaczylem ze jest zasniedziala na stykach, dalem mu ja. Podlaczyl pod ladowarke i lipa... Dioda zaczela mrugac. Wymienil mi na 3 forevera i smiga. Ten famous to jakas lipa! Nie polecam nikomu
Telefon: Siem SL55
Wysłany: 17 Lis 2004 11:46
Famous?? a co to ?? a tak pamiętam miałem kiedyś taką bo gośc przyniósł w 3210 hehehe. Ja tam sprzedaje Forevera i Foofa przy czym Foofa dużo wiecej. Z tyłu jest opis formatowania dla niezorientowanych. Nie mam zwrotów na nie. Chyba że w motkach t191 gdzi czasami wyświetla ten cudowny napis Niewłaściwa bateri a;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum