Polski to chyba juz znalazłem, o ile to taka paczka CF62_119111_UpdateTool. Ale nie mogę sobie poradzić z simlockiem. Telefon z zagranicznej sieci. Znalazłem jakiegoś TP ale nie wiem czy jak go zastosuje to telefon juz sie nie właczy. Dziekuje za wszelkie sugestie. Taki TP znalazłem.
Przeciełem tą ścieżkę i qrde teraz jak próbuje właczyć telefon to tylko zaświecą sie na chwile diody na klawiaturce i tyle. Program jakim robiłem to 'Freia CF62 patch, sEBa!GSM / SuMobile' pokazało że zdjęty simlock. ale telefon nie włacza sie. Komunikacja z telefonem jest ale przez freie. Moze ktoś ma FullFlash do tego modelu pod freie.
No już jest dobrze. Połaczyłem te ścieżki spowrotem, ale telefon się nie włacza. ma ktoś może jakiegoś flasha zgranego FREIA albo coś czym można ożywić ten telefon. Teraz reaguje na SWUP, UpdateTools czyli telefon jest sprzetowo raczej sprawny. Co można z nim zrobić ?
@ fischer8,
Flasha napewno mam, znaczy napewno jest polski w tej paczce co pisałem. Bo nim zrobiłęm TP to telefon normalnie po włożeniu polskiej karty napisał że jest zablokowany, czyli polski lang jest, ale jeszcze zostaje teraz kwestja wgrania oprogramowania freią, nie wiem czemu sie wysypało, ma ktoś może coś sprawdzonego do SIMLOCK'a z tego motelu telefonu. A maila masz w profilu Dzięki za zainteresowanie.
20.01.2004-
Deklarowano podesłanie flasha i nadal nic czy ma ktoś możliwość zgrania flasha pod freią najlepiej firmware+eeprom+bootcore czyli cały FullFlash. Bo telefon nabiera jak narazie wartości urzedowej a nie wartości pełnosprawnego telefonu.
[ Dodano: Czw 20 Sty, 2005 ]
Poszukuje FullFlash + eeprom + bootcore w forme BIN lub FLS.
[ Dodano: Pią 21 Sty, 2005 ]
Każdy się oferuje, a nikt nie kończy. Już mam full i jak ktoś chce to service manual. Ale teraz jest qrde jeszcze mały problem przy cięciu TP qrde gdzieś mi odskoczył jeden element. Jak toś może zidentyfikować co to jest bo ja czytam ten symbol na serwisóce i nic mi nie wychodzi. A telefon już prawie działa. VKlay już rozpoznaje że to jest CF62 ale jeszcze jest błedy imei i nie wiem czy to to jest winą tego że się nie włącza czy jeszcze trzeba go robić ztym elementem. Pewne jest to że ten element napewno by się przydał. Jak ktoś rozpozna co to jest to niech naskrobie i napisze skad można to pobrać, dawców trochę mam. Załączam SM i prosze o pomoc.
[ Dodano: Pią 21 Sty, 2005 ]
a brakujacy element to jest w niebieskim kółku.
Moze troszke odgrzebuje trupa ale niestety nie dorwalem nigdzie flasha z polakiem do CF62... mam jeden Fubu by dzis o nazwie: cf62v21_full100%_dzis.rar ale niestety jest on zahaslowany...
jesli ktos bylby tak mily i umiescil gdzies FuBu(SST lub FREIA) z tego modelu dla wersji v21 i wyzszych bede wdzieczny...
mi angielski nie przeszkadzal ale mojej mamie troche doskwiera...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum