Wysłany: 02 Paź 2007 06:38 siemens CL75 nie włącza sie
Witam mam problem z siemensem CL75 mianowicie koleżanka wylała surówke na telefon i zamoczyła gniazdo... mam drugie gniazdo z CX65 ale nie wiem jak go odlutować poza tym gdy podepne samą ładowarke do baterii to na stykach jest napiecię mimo to baterii nie ładuje ... prosze o pomoc !
tylko do tego zabiegu jest potrzebna "wanienka ultradźwiękowa" prawda? której niestety nie posiadam ... dziękuje za odpowiedź ale może jest jakiś inny sposb wyczyszczenia tych styków itp .... z góry dziękuje za odpowiedź
1. stara szczoteczka do zębów i spirytus 99% - czytaj techniczny lub płyn cleanser.
2. rozbierz telefon i dokładnie wyczyść - w szczególności okoloce gniazda. [ oczywiście to narzędzie niedozastąpienia - ale z braku laku to i szczoteczka sie nada]
3. wysusz dokładnie telefon przed złożeniem i sprawdzaniem
4. jeżeli to nie darady wymień gniazdo.
ok a w razie czego nakierowalibyście mnie jak wymienic gniazdo mając lutownice 40V ? (kolbową) bo nie wiem w ktorym miejscu itp dzieki za odpowiedzi !!
Z reguły zwarcie pod glassem-układzik przy złączu-według Twojego opisu usterki..Sprawdził bym , wykąpał telefon w wanience jak radzą koledzy-ewentualnie-wylutował bym hotem glassa-jeśli pod nim zwarcie to po wylutowaniu telefon powinien ,,zapalić''chyba że w międzyczasie soft poleciał. Problem w tym że bez odpowiedniego sprzętu-hot i wanna to minimum-niewiele zdziałasz..kolba to jak Don Kichot...na wiatraki..tu pracujemy na bga...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum