Telefon: Komórkowy
Wysłany: 21 Maj 2004 18:10 C/m 35 - problem z wgraniem oprogramowania.
Mam problem z przeróbkami: otóz robie wg opisu, zczytuje uni eeprom, (ma 64kb), flashuje, i dogrywam oryginal eeprom. ale telefon jest po tym zawsze martwy, stawia go tylko winswup. w tel mam zazwyczaj ver 24, i wgrywam tez 24. logi nie pomagają. Co mam zrobic, zeby softy zaskoczyly? Na kilka siemensow tylko jednego na razie mi sie udalo przerobic.
Telefon: KaOsiemset
Wiek: 33 Dołączyła: 20 Mar 2004 Posty: 126 Skąd: Ojciec Serwisant
Wysłany: 22 Maj 2004 06:24
Może głupie pytanie a czy próbowałeś fleszować freią? Uni ma to do siebie że jest starym programem i nie obsługuje nowych fleszy tzn. kasuje i wgrywa soft ale robi to źle. Taki telefon jak C35 powinien się bezproblemowo fleszować unisiemensem ale jak z opisu wynika niekoniecznie.. ja się przekonałem że uni źle fleszuje na ME45
Żeby się przekonać czy to uni. weź działający telefon, zczytaj go unisiemensem a potem mu wgraj ten zczytany soft.
Jeżeli telefon zadziała to może wgrywasz uszkodzony soft, jeżeli będzie martwy, to wina unisiemensa
hm... a sumki to przeliczasz tak? bo jak patrze to sam już nie wiem... niby piszesz że logi nie pomagają, więc tak?
Wysłany: 22 Maj 2004 17:03
Virus napisał/a:
Przelicz sumki wgrywanego softu...
NIc nie dało, martwica, tak jak była.
UNi tez robi ok, tzn, jak zczytam i zapisze, to działa. Flashowanie Freia tez nie dziala, flash raczej ok, choc x35 flasher wywala, ze jest uszkodzony, ale podobnie przy zczytam flashu z mojego siemensa. A moze napiszecie, co po kolei robicie przy zmianie oprogramowania w x35, moze cos robie nie tak...
w tym moim sofcie masz patcha od zmiany naglowka (header) calego flasha, metoda prob i bledow muszisz sprobowac wrzucac kazdy po kolei, powinno zaskoczyc. Dopiero taki soft zrzucasz, przeliczasz crc i wrzucasz ponownie, mysle ze ruszy.
Przy okazji zaznaczam ze tylko vKlayem
Wysłany: 29 Maj 2004 20:11
wooj napisał/a:
w tym moim sofcie masz patcha od zmiany naglowka (header) calego flasha, metoda prob i bledow muszisz sprobowac wrzucac kazdy po kolei, powinno zaskoczyc. Dopiero taki soft zrzucasz, przeliczasz crc i wrzucasz ponownie, mysle ze ruszy.
Przy okazji zaznaczam ze tylko vKlayem
Nie bardzo rozumiem co chodzi. Najgorsze w tej mojej probie przerobki jest to, ze jednego przerobilem, a z ta M-ka nie moge sobie poradzic
wrzuc mu naprawczego do x35 i podnies go wogule a potem kombinuj i naladuj baterie ja mialem tez przechlapy z kombinowanym softem bo tak zrobilem fon ze fon byl kaput na amen co gorsza bateria byla rozladowana wiec pruby jakiegokolwiek fleszowania konczyly sie tragedia w psoitaci fon sie nieodpala dopiero podniecie zewnetrzengo napiecia na styki bateri pomoglo
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum