Techtronik.pl Serwis : Software, hardware, diagnoza, naprawa
Forum dla zaawansowanych hobbystów elektroników i serwisantów

| FAQ |  Szukaj |  Użytkownicy |  Grupy |
| Rejestracja |  Zaloguj |

Baza wiedzy, serwis GSM, simlock BB5, naprawa, diagnoza, forum.

Poprzedni temat «» Następny temat
C/m 35 - problem z wgraniem oprogramowania.
Autor Wiadomość
Taiwan 
Member

Telefon: Komórkowy
Wysłany: 21 Maj 2004 18:10   C/m 35 - problem z wgraniem oprogramowania.

Mam problem z przeróbkami: otóz robie wg opisu, zczytuje uni eeprom, (ma 64kb), flashuje, i dogrywam oryginal eeprom. ale telefon jest po tym zawsze martwy, stawia go tylko winswup. w tel mam zazwyczaj ver 24, i wgrywam tez 24. logi nie pomagają. Co mam zrobic, zeby softy zaskoczyly? Na kilka siemensow tylko jednego na razie mi sie udalo przerobic.

Virus 
Member

Telefon: komórkowy
Wysłany: 21 Maj 2004 20:28   

Przelicz sumki wgrywanego softu...

yulu 
Member

Telefon: KaOsiemset
Wysłany: 22 Maj 2004 06:24   

Może głupie pytanie a czy próbowałeś fleszować freią? Uni ma to do siebie że jest starym programem i nie obsługuje nowych fleszy tzn. kasuje i wgrywa soft ale robi to źle. Taki telefon jak C35 powinien się bezproblemowo fleszować unisiemensem ale jak z opisu wynika niekoniecznie.. ja się przekonałem że uni źle fleszuje na ME45
Żeby się przekonać czy to uni. weź działający telefon, zczytaj go unisiemensem a potem mu wgraj ten zczytany soft.
Jeżeli telefon zadziała to może wgrywasz uszkodzony soft, jeżeli będzie martwy, to wina unisiemensa

hm... a sumki to przeliczasz tak? bo jak patrze to sam już nie wiem... niby piszesz że logi nie pomagają, więc tak?

Taiwan 
Member

Wysłany: 22 Maj 2004 17:03   

Virus napisał/a:
Przelicz sumki wgrywanego softu...

NIc nie dało, martwica, tak jak była.
UNi tez robi ok, tzn, jak zczytam i zapisze, to działa. Flashowanie Freia tez nie dziala, flash raczej ok, choc x35 flasher wywala, ze jest uszkodzony, ale podobnie przy zczytam flashu z mojego siemensa. A moze napiszecie, co po kolei robicie przy zmianie oprogramowania w x35, moze cos robie nie tak...

Virus 
Member

Telefon: komórkowy
Wysłany: 22 Maj 2004 20:17   

Jeśli wgrywash zmodyfikowany sofcik to zobacz flasherem zSiemenz ja zawshe tym wgrywam i rusza fonik zawsze :wink:

wooj 
User

Wysłany: 29 Maj 2004 14:42   

w tym moim sofcie masz patcha od zmiany naglowka (header) calego flasha, metoda prob i bledow muszisz sprobowac wrzucac kazdy po kolei, powinno zaskoczyc. Dopiero taki soft zrzucasz, przeliczasz crc i wrzucasz ponownie, mysle ze ruszy.
Przy okazji zaznaczam ze tylko vKlayem :P

Taiwan 
Member

Wysłany: 29 Maj 2004 20:11   

wooj napisał/a:
w tym moim sofcie masz patcha od zmiany naglowka (header) calego flasha, metoda prob i bledow muszisz sprobowac wrzucac kazdy po kolei, powinno zaskoczyc. Dopiero taki soft zrzucasz, przeliczasz crc i wrzucasz ponownie, mysle ze ruszy.
Przy okazji zaznaczam ze tylko vKlayem :P

Nie bardzo rozumiem co chodzi. Najgorsze w tej mojej probie przerobki jest to, ze jednego przerobilem, a z ta M-ka nie moge sobie poradzic

Wing_Z 
Member

Telefon: n95 8gb
Wysłany: 01 Cze 2004 14:27   

wrzuc mu naprawczego do x35 i podnies go wogule a potem kombinuj i naladuj baterie ja mialem tez przechlapy z kombinowanym softem bo tak zrobilem fon ze fon byl kaput na amen co gorsza bateria byla rozladowana wiec pruby jakiegokolwiek fleszowania konczyly sie tragedia w psoitaci fon sie nieodpala dopiero podniecie zewnetrzengo napiecia na styki bateri pomoglo

Taiwan 
Member

Wysłany: 01 Cze 2004 17:11   

@ Wing_Z,
Bateria jest ok, telefon bezproblemowo podnosze winswupem, a dopiero przy probie wgrania modyfikowanego flasha sa problemy.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi