Wysłany: 30 Sie 2004 15:22 ME45 i bardzo słabe niebieskie LEDy
Witam
Mam problem, po zmianie z orginalnych czerwonych diód na niebieskie BARDZO słabo mi świecą co mnie bardzo zdziwiło, próbując zewrzeć pierwszy rezystor to cały sie odlutował i boje się dalej zewrzeć inne. A przy diodach pod wyświetlaczem wogóle nie ma takowych rezystorków i się zastanawiam gdzie one mogą być ????
HELP MEeeeee
Skoro zerwales rezystor to nic sie nie stalo(oby ci tylko nie wyparowaly sciezki. Jesli masz sciezki a nie masz rezystora po prostu polaczobydwa punkty kropelka cyny.Jesli sie rozswietli to zrob tak tez z reszta a jak nie to daj znac zorganizuje sie plyte do ME i bedziemy szukac dalej.
Dzieki za adres tej stronki bardzo mi pomógł, ale zjeba.... jeden lud pod diodą i nie dziala mi po środq klawiaturki dioda, próbowałem od innej pociągnąć napiecie i NIC Ważne że już dobrze świeci
Respekt
Telefon: Komórkowy
Wysłany: 02 Wrz 2004 20:51
ja próbowałem opcji ze zwarciem rezystorków i podciągnieciem napiecia, i mam w zwiazku z tym pytanie, czy bateria nie trzyma wam po tym zabiegu dziwnie krótko, i czy sie nie rozładowuje do zupełnego zera? Bo ja tak mialem, ale nie wiem czy to bylo do tego, czy moze zbieg okolicznosci.
No jak ja mam teraz zwiększoną moc na całe nieb podświetlenie to widze że bateria 3ma o wiele krócej . W sumie to normalne bo więcej mocy zrzerają takie zabiegi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum