@ _-oRc-_, miałem na myśli czy wystarczy sam firmware, czy oprócz tego eeprom też (czyli ff+eeprom)
moje pytanie wynika z tego, że nie wiem do jakiego stopnia się różnią softy (nie mam na myśli obsługi aparatu i MMS)
A ja mam ciutek inne pytanie, czy w takim wypadku - jeżeli jest możliwe wgranie oprogramowania z C60 do A60 - to czy zdjęcie sim locka po modyfukacji A60=>C60 jest możliwe poprzez patchowanie bootcore?Cięcie ścieżki zawsze przyprawia mnie o dreszcze.
nie wiem czy to wazne ale ja czytalem na innych forach ze potrzebna jest wymiana flasha na wiekszy przy modyfikacji a60>>c60 wiec kto potwierdzi na 100% ze zrobil to i mu dziala ??
Mnie się niestety nie udało nic zrobić! Wgrałem fubu i eeproma z c60 i jak chciałem wgrać nowy imei do wyskakiwał komunikat: "update not acepted". Telefon sie nie włączał! Musiałem wgrać spowrotem backupa którego zrobilem by uruchomić telefon. I dalej mam a60! Jakieś pomysły?
Telefon: z 300
Wysłany: 08 Sty 2005 01:25
Czy ktoś używa Twistera/tornado z freią.
Nie mogę żadnego siemensa skomunikować.
Komunikaty podobne jak u "kolegów po kablu"
Wywala mi komunikat jak niżej
Ten akurat jest z c60, ale inne mają taki sam.
FREIA - Engine build 16, Frontend build 11
Thanks goes out for the following:
Maxim, Rolis, Sergey, PapaJoe, Lead,
TheWizard, Jozso (for hardware and cable
support and of course beta testing),
Nico, Pinker, Tom, Crew
and all the others who supports ...
COMM_LoadBoots : selected phone family is 13
TTY_OpenCOMPort : opening UFS2
TTY_OpenCOMPort : UFxBoot V2.2 (c) SarasSoft 2003., id 62 CF
TTY_OpenCOMPort : UFS_USB V2.5 (c) SarasSoft 2003.
TTY_OpenCOMPort : serial 0003478999
TTY_OpenCOMPort : License is valid
COMM_IsBootRunning : bootcode does not seem to be running
COMM_LoadBoots : Waiting to power on the phone ...
COMM_LoadBoots : phone is powered on
COMM_SendBoot : boot file is not accepted
@ _-oRc-_, Raczej sie nie da. Koles mi przynios a60 w obudowie od c60 do smoka i oczywiscie zrobilem go jako c60 potem dwa dni walczylem sam i u znajomego na mertechu i nie chcial wstac dopiero pozniej koles powiedzial ze to a60 i wszystko ladnie postawilem.
nie wierze ze sie da przerobic bez wymiany flasha albo czegos jeszcze
@ Vigor, poszukaj troche a nie zadajesz takie pytania, na forum rozmowa trwa od baaaardzo dawna az do dzisiaj i nie mow ze szukales i nie ma http://forum.techtronik.pl/viewtopic.php?t=17955
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum