Naprawde szukalem i nie znalazlem na forum, chodzi mi o test point do mc60, dodam, ze mam freia v15 mam nadzieje, ze ta wersja wystarcza bo slyszalem. ze v18 juz sie pojawila. pozdrawiam
Robiłem na chyba najnowszej v11 i nie musiałem ciąć, bo teraz operatorzy na te telefony wgrywają trefny bootcore i dlatego nie można ściągnąć. Ale jest taka aplikacja w javie, która naprawia ten trefny bootcore (px5amd - jest w załaczniku, hasło do uruchomienia - 39116). Tym programem się patchuje ten bootcore i można też zrobić kopię bootcora. Potem najlepiej zgrać tą kopię bootcore z telefonu na kompa. No i teraz trzeba wgrać unlock bootcora. No i teraz możemy już ściągnąć Freia normalnie simlocka z fona i trzeba wybrać w opcjach patched bootcore, a podczas ściągania Direct unlock no map saved. Jak simlock się ściągnał to najlepiej wgrać tego bootcora, którego wcześniej zgrywaliśmy z koma. I takim sposobem ja zdjęłem locka. Chyba napisałem dość jasno.
PS W załączonym unlock bootcorze jest też opis ściągania locka po angielsku.
witam
niestety i mi sie przydazylo i musze ciac... Tak jak gdzies czytalem podswietlenie plyty umozliwia zobaczenie wszystkich sciezek... niestety u mnie po miedzy tymi punktami nie idzie zadna sciezka. o co chodzi? moze fota nie jest od MC60?
pozdr
Ja simlocka robiłem właśnie w wersji v10. Kilka postów wyżej napisałem jak to zrobić dość dokładnie i potrzebne do tego rzeczy. Zamieszczam też opis po angielsku krok po kroku.
the bootcore posted by the _laser is patched..
u choose patched bootcore with Freia...follow these steps..
1-attach ur phone with card on ( the card that phone is locked for)
2-start the siemens software (mobile)
3-open the java folder..and next the jam folder
4-copy the java applet to this jam folder
5-go to surf & fun- games & more in ur phone..u should c px5amd there
6-Run this px5amd ( type 39116 and choose 2 for patching)
7-Run Freia 10 and choose write flash to phone..choose the bootcore from the laser...and choose bootcore in Freia
8-press unlocking functions in Freia..choose Direct unlock no map saved.
and ur phone should be unlocked
P:S it is a good idea to make backup of ur eeprom and bootcore directly after running the java applet.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum