Techtronik.pl Serwis : Software, hardware, diagnoza, naprawa
Forum dla zaawansowanych hobbystów elektroników i serwisantów

| FAQ |  Szukaj |  Użytkownicy |  Grupy |
| Rejestracja |  Zaloguj |

Baza wiedzy, serwis GSM, simlock BB5, naprawa, diagnoza, forum.

Poprzedni temat «» Następny temat
Uwaga wszyscy tuningowcy C/M 35
Autor Wiadomość
krzys83
User

Wysłany: 20 Kwi 2004 10:34   Uwaga wszyscy tuningowcy C/M 35

Witam wszystkich, mam teraz troszkę więcej czasu na zabawe z moim (M35) i zamierzam się pobawić w edycję oprogramowania w tym telefonie, chcę zrobić naprawde fajny flash.
1. Potrzebny mi jest flash V25 z rozszerzeniem *.bin i jak ktoś może podać jakąś fajną stronkę z dzwonkami do siemensa.

Planowany Tuning:
1. V25 PL + t9PL
2. Wszystkie dzwonki zmienione (możliwość zamówienia dla chętnych, tylko prosze przesyłać wybrane dzwonki)
3. Cała grafika zmieniona łącznie ze wskaźnikami baterii i zasięgu (Na zamówienie)
4. Wersja zwykła i z negatywem
5. Zmiana języka w MENU

To by było chyba na tyle.

ps. a może ktoś z was ma pomysł na coś fajnego proszę mailować kp2001@wp.pl w temacie proszę dopisać Forum.techtronik.pl (żebym omyłkowo nie pomylił waszego maila ze spamem jakim dostaję :(

Pozdrawiam
Krzysiek

eMTi3 
Member

Telefon: RH-18
Wysłany: 20 Kwi 2004 12:02   

hehe @ krzys83,baw sie baw :D ale co do tego zamawiania to ci powiem ze nie wypał, zrób pare wersji :!: z takimi dzwonkami i z takimi dzwonkami !! jeden np standardowe a drugi nie tak samo z grafikami bo innaczej sie nie obrobrobisz:D to jest moja rada co do stron z dzwonkami to jest problem bo niema zabardzo takich stron z ktorych mozesz sciagac dzownki musiał bys wyciągnoc dzownki z softów innych.... :roll: pozdrawiam

krzys83
User

Wysłany: 20 Kwi 2004 12:07   

spoko, ale przydał by się ten soft v25 *.bin ale nie mogę go dorwać :( szukam na necie i szukam i nie mogę go znaleść :(

może ktoś ma pomysł w siemensie m35 jak polepszyć zasięg modyfikacją HW, albo jakieś normalne obejście do naprawy głośniczka, bo to jest koszmar.

Pozdrawiam
Krzysiek

[ Dodano: 20.04.2004 14:10:14 ]
A może ktoś z was zna jakiś program przerabiający dzwonki *.mp3 & *.wav (ogólnie dostępne w sieci) na *.midi takie żeby bez problemu na telefon wrzucić, mam sporo ciekawych dzwonków i nie mam co z nimi puki co zrobić.

kam10 
Member

Telefon: SL45i|S40
Wysłany: 20 Kwi 2004 15:14   

@ krzys83 tym programem AKoff Music Composer (www.akoff.com) można przerobić z WAV na MIDI, a potem to już jakimś konwerterem przerobisz na siemensowe.

krzys83
User

Wysłany: 21 Kwi 2004 09:51   

kam10 dzieki wielkie, teraz trzeba rozwiązać problem softu v25*.bin i jeszcze konwetera *.mp3 to *.midi

Pozdro @ LL
Krzysiek

kam10 
Member

Telefon: SL45i|S40
Wysłany: 21 Kwi 2004 16:29   

@ krzys83 z MP3 na WAV, to możesz zrobić np. CDex'em.

wooj 
User

Wysłany: 21 Kwi 2004 17:15   

o konwersji mp3 na mid zapomnij, nonsens.. Dzwonkow "piszczalkow" w necie jest w brud, wystarczy dobrze poszukac.
Do C35 debesciackie moim zdaniem sa te niskotonowe z softu mojego i LEON'a na ftp techtronika.
Jak chcesz to moge podeslac Ci v25pl, slownik T9 ma bodajze Czeski i Angielski.

matho 
Member

Telefon: Stacionarn
Wysłany: 21 Kwi 2004 21:08   

Wejdz sobie na stronke www.axnet.pl tam w zakladce flashe znajdziesz ten o ktory pytasz. Pozdrawiam

[ Dodano: Sro 21 Kwi, 2004 ]
Tu masz jeszcze jeden link gdyby z tamtej nie poszlo. http://republika.pl/grzeg...siemens/c35.htm

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi