Telefon: Nokia 8800
Wysłany: 22 Mar 2007 23:08 6260 - wymiana taśmy wyświetlacza
Witajcie
Jako że obudowy oryginalne z taśmami na All... są w kosmicznych cenach (czarne) to wolałbym taką taśmę wymienić we własnym zakresie. Jako że obudowę mam w stanie idealnym to raczej szkoda wyrzucac ją do kosza.
W związku z tym może ktoś ma/zna solucję na zmianę tej taśmy bardzo ułatwiłoby mi to zadanie.
hmmm od czego zaczac... wlasciwie jest to do zrobienia pod warunkiem ze masz duzo czasu i cierpliwosci, bo pierwszy raz troszeczke schodzi sie z wymiana. Otoz na poczatek po wyjeciu plyty glownej wyjmujesz metalowa zawleczke przy zawiasie bedzie wciskana, wewnatrz obudowy badz jak sie nie myle bedzie lekko zanitowana w obudowie, z tego co pamietam zawleczka jest tylko jedna, wujmujesz wtedy bolec ten z boku ktory jest zablokowany owa zawleczka, potem rozbierasz gore, najlepiej doszczetnie, zostanie tylko tasma i metalowy uchwyt trzymajacy gorna klapke potem ja to robilem tak: chwytalem za pozostaly szkielet "gory" podwazalem plaska penseta caly mechanizm by wyjac go z siedziska, w tym celu musisz bardzo mocno wygiac obudowe jest to trudne ale mozliwe, obudowa nie peknie, chyba ze puszcza Ci nerwy, niestety trzeba z tym powalczyc, musi wyjsc, pamietaj rob powoli i uwaznie, na tasmie jest umieszczony wlacznik chwilowy podczas obracania mechanizmem wyskakuje i latwo go wyrwac z tasmy tak wiec uwazaj na to no i coz- cierpliwosci o powodzenia, dawno tego nie robilem ale mam nadzieje ze choc troche Ci pomoglem opisem, powodzenia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum