Mam 7650, wymieniłem tasmę, posprawdzałem przejścia na łączach i dalej mi nie działają 2,5,8,*, wszystkie inne ok. Ciekawe natomiast jest to, że jak zgaśnie podświetlanie wyśw. to zadziałają na moment te 2,5,8,* ale na dosłownie chwilkę bo w momencie uruchomienia się podś. wyśw. znowu przestają działać, stanąłem więc pod światło ona ma auto-off podśw. wyśw. i na nie podświetlonym wyśw. działa wsz. ok.
Krótko mówiąc; gdy podśw. wyświetlacza jest włączone nie działa 2,5,8,* gdy zaś czujnik odetnie podśw. wyśw. to cała klaw. działa super. Miał ktoś taki przypadek?
Wysłany: 07 Mar 2007 01:51
Nie, wogóle nie o to chodzi, wszystko już napisałęm wcześniej, ten telefon mam nadal i chcę to zrobić, znalazłem go teraz i tak sobie przypomniałem o tym temacie.
Wysłany: 10 Mar 2007 09:15
Dzięki ale nic z tego nie będzie, wszystko co radzicie to zrobiłem przed zapytaniem Was o to, płyta klawiatury nowa, taśma nowa, filtr klaw. nowy. Nie wiem czy zwróciliście uwage na to co napisałem w pierwszym poście;
Cytat
"Ciekawe natomiast jest to, że jak zgaśnie podświetlanie wyśw. to zadziałają na moment te 2,5,8,* ale na dosłownie chwilkę bo w momencie uruchomienia się podś. wyśw. znowu przestają działać, stanąłem więc pod światło ona ma auto-off podśw. wyśw. i na nie podświetlonym wyśw. działa wsz. ok.
Krótko mówiąc; gdy podśw. wyświetlacza jest włączone nie działa 2,5,8,* gdy zaś czujnik odetnie podśw. wyśw. to cała klaw. działa super". Dobra, zostawmy ten temat, może kiedyś jak mnie to zdenerwuje to na nowo zacznę robotę z tym tel.
hym..w takim razie jest gdzieś na płycie przebicie ,upływność i jak pojawi sie napięcie podświetlania to blokuję sie ta linia..cudów nie ma(może czasami)... a czyściłeś i wygrzewałeś płytę..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum