mam nokie 7650 w której cały czas wyświetlany jest zestaw słuchawkowy i nie działa przez to słuchawka(głośnik).Płyta jest czysta a fleschowanie nie pomogło.Prosze o pomoc.
BArdzo czesto jest tak jak jest jakies zwarcie, ale jak mowisz ze płyta główna jest czysta to bym proponował wygrzać płyte bo to nie bedzie raczej wina programowa.
ja bym zaczął od podmianki gniazdka słuchawek, miałem kilka takich telefonów, ludzie różne jacki wytkają w to gniazdko, blaszki w środku się wyginają i zostaje tak jakby było na zestawie słuchawkowym. jak widzę porady typu wygrzej płytę po całości, a najlepiej na 400 stopniach bo szybciej się cyna topi to mi ręce opadają...
Rózne są przypadki.Mi nie raz pomoże wygrzanie.Ale wiadomo to najlepiej na koniec najpierw trzeba wyodrębnić inne proste rzeczy własnie tak jak wyrzej napisane złacze itp
Witam.
Mam identyczny problem z 7650.
Z wyjętym gniazdem jest to samo.
Przy gniazdku na warystorach nie ma żadnego zwarcia.
Spróbuję zrobić to p[rogramowo ale jeśli ktoś ma jakiś pomysł to proszę o odpowiedź.
Piotr_aa19 wyjecie gniazda nic nie daje.a programowo też tego raczej nie zrobisz.miałem przypadek że gość czyścił tele i po skręceniu świecił mu zestaw słuchawkowy.okazało sie że facet pogiął blaszki i nie było połączenia z płytą.sugeruje wymiane wtyczki.
miałem podobny przypadek w k300,wrzuciłem do wanienki ultradzwiękowej i po problemie:)
[ Dodano: 02 Mar 2007 22:04 ]
witam!dzisiaj miałem 3650,tez wyswietlał zestaw słuchawkowy.wgrałem nowego flasha i jest ok.czyli są rózne przypadki,wiec nie ma co zapominac o flashu.pozdro
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum