Techtronik.pl Serwis : Software, hardware, diagnoza, naprawa
Forum dla zaawansowanych hobbystów elektroników i serwisantów

| FAQ |  Szukaj |  Użytkownicy |  Grupy |
| Rejestracja |  Zaloguj |

Baza wiedzy, serwis GSM, simlock BB5, naprawa, diagnoza, forum.

Poprzedni temat «» Następny temat
N-gage contact retailer/szukane/czytane/sprawdzane i nic :(
Autor Wiadomość
Cedar 
User

Telefon: Rożne:)
Wysłany: 23 Lis 2006 14:27   N-gage contact retailer/szukane/czytane/sprawdzane i nic :(

Witam! Mam problem z nokia n-gage. Dostalem ją z taka usterka, ze mignal tylko 3x napis nokia i telefon dalej sie nie wlaczal. Po flashowaniu jest lepiej - telefon prosi o wlozenie karty sim. Niestety gdy wlozymy karte sim - telefon wyswietla napis - device startup failed. contact retailer. Widzialem juz solucje na elce ale: nie dziala mi zaden reset.. nie wiem czy cos robie nie tak? Ani reset w postaci 3 + * + zielona sluchawka + pwr on ani reset kodem bodajrze *#7330# tzn dokladnie: 1 sposobem telefon dziala tak jakby go normalnie wlaczyc / wloz karte sim / contact retailer. 2gim sposbem wpisuje kod i... pozostaje on na LCD i nic sie nie dzieje. Czy mam go zatwierdzic zielona sluchawka? Jesli tak - to tez nie dziala. Dodatkowo zauwazylem tez ze telefon nie dzwoni na 112 tzn ogolnie caly telefon wiesza sie gdy wciskamy zielona sluchawke podczas gdy telefon prosi o sim. Na wylaczonym telefonie po podpieciu ladowarki czy z kartą czy bez tez jest contact retailer a telefon nie laduje. A.. jeszcze jedno:) gdy tel jest bez podlaczonej ladowarki to da sie go tylko wlaczyc, nie da sie wylaczyc. Gdy jest z ladowarka - da sie wlaczyc i wylaczyc... Dodam jeszcze ze naprawialem klawiature wg schematu z elektrody , tzn nie dzialal rzad przyciskow bodajrze *258 Ale jest zrobione wg schematu i dziala. Reasumujac- czy ma ktos jakis pomysl na ten "contact retailer" ? Z gory dzieki za wszelkie podpowiedzi, pozdrawiam!

czapliniak 
Member

Telefon: 6310i :-)
Wysłany: 23 Lis 2006 18:03   

Sprawdz jak już się włączy czy wpisując *#92702689* coś się pojawi, tzn, czy uzyskasz pełne info czy tylko czas rozmów.
Pod boxem zobacz czy zczytuje Ci pełne Info. Wgraj sprawdzonego PM. Poproboj najniższą i najwyższą wersję softu + wszystkie resety + format user area.

Cedar 
User

Telefon: Rożne:)
Wysłany: 23 Lis 2006 20:14   

Dziwne... na *#war0anty# tez nie dziala :( - probowalem.. PM jest sprawdzony na innych dzialal ok :/ dzieki za odpowiedz! :)

czapliniak 
Member

Telefon: 6310i :-)
Wysłany: 24 Lis 2006 18:16   

Możesz też zastosować kasowanie flasha ERRASE i potem full flash + resety + format... a na koniec PM.
Dziś tak walczyłem z upartą 3650.

afgan 
User

Telefon: I have;)
Wysłany: 04 Gru 2006 16:04   

witam.mam n-gage tyle że prototypa.słyszałem że do niego podejdzie tylko prototypowa wersja softu(2,50) jeśli tak to z kąd zassać takiego softa?robiłem z nim wszystko(flash,pm,rpl itp. i nic.. flashowałem JAFem i griffinem kilkanaście razy.nie chciało nawet ruszyc modułu ADSP poza tym wszystko pieknie sie wykasowalo i wgrało.ma ktoś jakiś pomysł?da sie coś jeszcze z tego zrobić? :?

Odpowiedz do tematu