Wysłany: 21 Lip 2006 15:43 Nokia 3650 "słuchawka" na wyswietlaczu
Dostałem 3650 ma dziwny objaw. Pokazuje jakby miała ciągle podłączony zestaw słuchawkowy, co za tym idzie nie działa mikrofon i słuchawka, nie działa buzzer. Wymieniłem złącze systemowe i nie pomogło, czyściłem telefon pomimo tego ze nie był zalany..... tez nie pomogło. Znalazłem układ audio i przelutowałem go. To też nie pomogło, choć nie mam pewnosci ze układ jest dobry ponieważ przelutowałem go tylko a nie mam nowego żeby wymienić a może to jakaś "błachostka" i źle szukałem. Prosze o podpowiedzi. Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez gomezolkusz 22 Lip 2006 10:06, w całości zmieniany 3 razy
Najprawdopodobniej zwarcie w gniazdku HF. Szkoda bylo wymieniac buzzera itp. Buzzer, glosniczek i mikrofon dzialają tylko w trybie HF. Przeczysc dokladnie gniazdo albo wymień i powinno działać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum