Wysłany: 24 Lis 2005 10:47 [NOKIA 6600] Contact the retailer
Posiadam Nokie 6600 która po krótkim czasie po wgraniu full-a Symbiana w ver. NHL-10_dp_EUR_v_3_00_MCUSW4_09_1 lub NHL-10_dp_EUR_v_4_0_MCUSW5_27_0 wywala mi "Phone start-up failed. Contact the retailer" Wgrywam wszystko BOX-em Twister. Sam już nie wiem co jest grane
Prosze o jakieś solucje ???
---------Post edytowany przez moderatora-----------
Moze "format user area" pomoze z poziomu boxa albo
"*" + "3" + "zielona słuchawka" i POWER.
Przytrzymaj te klawisze póki nie zobaczysz "Formatting...".
Pamiętaj aby nie flesh-owaś BT jesli działasz na UFS. Jak nie zaskoczy to fleshnij ją z kartą mmc (mialem ten sam problem) potem dajesz ja na NORMAL i wszystkie ustawienia na factrory. Znowu na NORMAL i powinno juz działać sprawdź
nokia0master, moze napiszesz czemu nie mozna flashowac BT przeze ufs w tym telefonie. u mnie jak narazie wszystkie dzialaja po flashu. darkom, po flashu format user area i full factory reset i bedzie dzialalo.
Ponieważ jak wgrywalem najnowszego flesha foni sie nie odpalał tylko było do Contact the retailer. Po zczytaniu info nie czytał wersji BT. Wiec pozniej go nie fleshowalem
nokia0master to chyba cos musiales cos zle robic, ja juz kilkanascie felefonow zrobilem i nigdy nie wylaczylem tej opcji i zawsze dzialaja a odnosnie "Contact the retailer" jezeli z telefonem nic sie nie dzialo drastycznego czytaj zamoczenie i upadki to zawsze pomaga format user area
Już na kilka sposobów flashowałem np. :
plik erease+flash+reset,
format+flash+reset,
flash rożnymi wersjami+full reset
i inne sposoby.
zachowanie telefonu :
po formacie user area fon dziala ok, nie uruchamiam zadnej aplikacji oprocz odbierania polaczen i podstawowej obsludze az po kilkunastu minutach dreczacy komunikat Contact the retailer. Może też ktoś rozwinie temat (BT flashing w twisterze).
darkom napisz prosze czy komunikat wywala z karta mmc czy bez? No i jaka to karta (czy oryginalna z kąpletu)? Bo kiedyś miałem dziwną sytuacje z 3650. Po instalacji karty mmc 256 MB wyświetlał błąd systemu. po niezłej kombinacji okazalo sie ze karta wywoływała ten błąd wiec może jest tak i z tą nokią. Warto sprawdzić
Telefon: Nokia
Wysłany: 29 Lis 2005 22:42
karta nie ma tu nic do rzeczy używam Tornado od 2 lat i miałej juz sporo takich problemów. Generalnie jak wgrasz niższą lub za wysoką wersję to się pojawi ten napis wiec jest to zależne również od wersji softu ale jak dasz full factory- normal mode-format user area(nie pamietam czy w tej kolejnosci ) to nie ma siły musi isc. Aha a jak robiles erase to wgrywałeś pm???
------Post edytowany przez moderatora-------
kolego ortografia!
Wysłany: 01 Gru 2005 13:06
SPrawdź taką kombinację :
1. Kliknij "Full factory default"
2. Przełacz telefon w Normal mode (tel może się nie przełączyć).
3. Przełącz telefon w Local Mode
4. Zrób Format User Area
5. Przełącz telefon w Normal Mode
Jeżeli nie pomogło, powtórz punkty od 1 do 4 .
U mnie ten sposób zadziałał na Noki 7610, więc może u Ciebie też
Życzę powodzenia :one:
Wymieniłem kosci flash oraz sd-ram (operacja udana) , telefon po tej operacji flash-wałem ponownie!!!
Niestety problem jak wczesniej.
Moze cos innego trzeba wymienic ?? Jakies pomysły ??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum