Telefon: Nokia
Wysłany: 30 Maj 2006 13:40
dołącze się do tematu gdyż mam podobny problem mianowicie nie mam wcale podświetlenia pod lcd w 6600 -po zianie wyświetlacza wszystko ładnie działa ale chciałbym sie dowiedzzieć czy da sie naprawic stary lcd? wszystko ładnie wyswietla ale nie ma podświetlenia...
manikowski. zdaje mi się, o ile pamietam, ze tam sa 2 LEDY, zwyczajnie podlaczone do tasmy, wiec nie bedzie wiekszego problemu z naprawieniem, podczas rozbierania jednak zachowaj ostroznosc, bo tasiemke LCD latwo oderwac od szkla sam tak rozwalilem wyswietlacz, ktory byl lekko zawilgocony, wyswietlal ale podswietlanie bylo slabe :/
Sprawdz tez przejscie tasma-zlacze, a przede wszystkim usun nalot (tlenki) ze zlacza.
Wysłany: 07 Gru 2006 18:09
Cześć! Temat nie za świeży ale dla mnie aktualny, polecam przed lutowaniem sprawdzić przejścia tej solucji wyżej, ja nie miałem jednego, zrobiłem krosa i wyświetlacz już podświetla. Dzięki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum