Techtronik.pl Serwis : Software, hardware, diagnoza, naprawa
Forum dla zaawansowanych hobbystów elektroników i serwisantów

| FAQ |  Szukaj |  Użytkownicy |  Grupy |
| Rejestracja |  Zaloguj |

Baza wiedzy, serwis GSM, simlock BB5, naprawa, diagnoza, forum.

Poprzedni temat «» Następny temat
M65 - padł po fleszu...
Autor Wiadomość
spokoszeroko 
Member

Wysłany: 12 Gru 2006 15:23   M65 - padł po fleszu...

Cześć! Slock nie chciał się zdjąć, przefleszowałem tel. i lipa, nie wł. się. "Napraw imei" wykonane, eeprom wgrany 3 różne flesze i leży dalej. Wszystko to Martech-Box z TP3.

arnidz 
Member

Telefon: npl-1
Wysłany: 12 Gru 2006 20:27   

spokoszeroko - a nie piszesz, jak wziąłeś się za simlocka na początku.

Na mój gust skorzystałeś z ostatniej nowości - a mianowicie z połączenia w trybie direct, bez rozbierania. Jako, że nie jest to jeszcze dopracowane, zdarza sie poczciwemu martechowi uwalić fonika :(

Piszesz, że trzy flashe, napraw IMEI ale nie wspomniałeś o bootcore, a to włąśnie bootcore uwala sie w trybie direct. Wgraj mu fulla pod odpowiedni typ flasha, zaznacz koniecznie zapis bootcore i zaznacz opcje dotyczącaą zapisu bootcore - trzecią - zapisz bootcore, ale wygeneruj hash z OTP

Fon się zasadniczo nie włączy z uwalonym bootcore

Pozdrowionka :D

spokoszeroko 
Member

Wysłany: 13 Gru 2006 09:14   

Cześć! Zaraz będę próbował znów wg Twoich wskazań, simlocka robiłem z TP i wywalało błąd, dobra porobię zaraz tak jak mówisz.

No to lipa, zrobiłem tak; full ta sama wersja z zaznaczoną 3cią opcją bootcore, potem napraw imei i dalej nie wł. się. Nie wiem już co robić. Osobno też wgrałem bootcore i napraw imei i nic:( Pomocy.

[ Dodano: 14 Gru 2006 14:38 ]
Ok. postawiony, wgrałem inną wersję FW i czyli 890D a nie jak była w tel. 017E i działa na nim super. Dzięki, pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez spokoszeroko 13 Gru 2006 11:22, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu