Telefon: Jedno-Komó
Wysłany: 04 Lip 2006 11:29 [S65] Pik przy unlocku i cisza.
Witam!!!
Mam dość nietypowy (dla mnie) problem; jeszcze nigdy nie spotkałem Się z czymś takim. Klient przyniósł mi Siemensa S65 do zdjęcia simlocka. Wykonałem standardowy TP z diodą. PapuaUtils skomunikował się (jak zawsze), sczytał kody i wygenerował resztę kodów.... Chciałem właczyć telefon w ServiceMode i nic... cisza..... odpiąłem kabel, wcisnąłem czerwoną słuchawkę i „PIK”...... Wpisanie wygenerowanych kluczy do telefonu od, gdyż nie włącza się on normalnie ani w SM. Wziąłem się więc za wgrywanie WinSwup’a...
WinSwup (z zaznaczonym górnym skip’em) zaskoczył bez żadnego problemu, po chwili (10-20 sekund) oczom mym ukazał się niepokojący komunikat "Erase-Error Block 0 : Error in the command sequence". Uruchomiłem „65flasher-1091” i zrobiłem z TP backup FullFlash oraz Eeprom.
Uruchomiłem „x65PapuaUtilsV079c”, z zamiarem „Replace76,5008,5009,5077”; pojawiły się błędy z blokami promu, w tej chwili nie pamiętam jakie. Postanowiłem więc odblokować eporm, gdy V_Klay kończył wgrywać patcha wyskakiwał błąd. Wziąłem się pomimo tego za wgranie nowego eproma, ani V_klay, ani x65flasher nie mogą wgrać nic do telefonu, z odczytaniem natomiast nie ma problemu. Siemens zachowuje się jak by był „tylko do odczytu”. Nasunął mi się pomysł, ze to Bcore, w papuasie zaznaczyłem „New BOCORE V22 (R65), V11 (x75) V7 (x85)”; znów błędy..... odczytał Bcore, lecz przy kasowaniu pokazały się błędy....
Aby uniknąć pytań.... Bateria jest naładowana na full, telefon wcześniej był sprawny, nie był zalany, nie upadł.
„Test Extra” oraz „Test Extra/ROM” dają pozytywny wynik, więc po tym wnioskuję, iż kość flash jest ok.
Serdecznie proszę o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu...
Wiec zostaje ci tylko martech plus zewnetrzne zasilanie i po TP pojdzie bez problemu. Po prostu telefon wymaga wiekszego poboru mocy niz bateria moze dac do skasowania flesza i dlatego te błedy. cze
Telefon: Jedno-Komó
Wysłany: 04 Lip 2006 14:28
wgmmmx, to co napisałeś jest zaiste nad wyraz interesujące Nie mam niestety dostępu do martecha... Czy jest szansa zrobienia tego telefonu bez martecha? Na przykład przerobionym np. jak dla c62? Ewentualnie przyłożyć gdzie odpowiedni prądzio? Mam Box2, podłączyłem zasilacz (tonący brzytwy się chwyta) z nadzieją, ze pomoże, jednak nic z tego , sytuacja bez zmian...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum