Wysłany: 29 Mar 2007 12:54 SX1 z PTC sw 13 lub 14 i tradycyjne "bzzzzzzz"
Witam
Mam SX1 czarny z ERY wersja softu 13 lub 14 nie wiem dokladnie. Poczatkowo kilkukrotnie wyswietlił "skontaktuj sie ze sprzedawca" obecnie robi tylko "bzzzzz". Telefonik ma simlocka. Po podlaczeniu do kompa zadnej reakcji SST nie zczytuje nawet info. Pociagnolem service flasha pod SWUPa ale swup mi wyswietla "Can`t initialize USB Device". Wie ktos jak to postawic bez podnoszenia procka. Znalazlem jakas solucje na obejscie podniesienia procka ale ze zdjecia zamieszczonego nie moge nic odczytac co i jak po kolei zrobic, jest mi w stanie ktos podpowiedziec jak sobie z tym poradzic lub jak obejsc tego TP.
Wasz3k Thx za linka postepowalem zgodnie z opisem i lipa dokladnie wygladalo to tak, zaznaczylem w SWUPie tylko CORE i na kabelku od SST wrzucilo mi sie bez problemu po wybraniu odpowiedniego portu com dla tego kabla. Po czym wziolem sie za wrzucenie calego flasha zaznaczylem wszystkie obszary pamieci. Przy zaznaczaniu obszarow flash2 wyswietlil sie komunukat ze te obszary mozna tylko po USB zmienilem ustawienia na "Only USB" przelaczylem tela w tryb flash (środkowy przycisk joya + POWER) no i to bybylo na tyle. Dostaje caly czas komunikat "Can`t initialize USB Device" bez wzgledu na ustawienia jesli chce flashowac po USB lipa Przy wybraniu dowolnego com moge wrzucic wszystkie obszary oprocz flash2.
Jakies sugestie
Uzywam kabla USB od SST "SST USB Cable II" falshowalem tym za pomoca SWUPa C65, M6V i szlo bez problemu ale nie jako USB tylko jako kabel na konkretnym porcie COM.
Wygrzebałem gdzieś oryginalny USB do SX1 i dalej to samo. Dziwi mnie tylko ze po podłaczeniu kabla pod USB system nie woła sterownikow. To samo na kablu do c65/cx65 który ma niby dzialać z SX1 tez nie wola sterowników. Może ten BLACK SX1 z ERY sw 14 wymaga jakiegos myku przy korzystaniu ze SWUPa albo ja robie jakis blad bo jeszce nie flashowalem swupem po kablu USB na ustawieniach "Only USB".
Bede wdzieczny za wszelkie porady
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum