Witam!
Mam pytanie:
Czy przy budowie Total Toola do SE zamiast procesora PIC16F876 mogę uzyć PIC16F876A-I/SP po uprzednim zaprogramowaniu który siedział w chińczyku?
adihack, a czym one się tak dokładnie róznią od siebie i czy to wpływa na działanie TT, bo specyfikacja dotyczy ogólnie rodziny procesorów PIC16F87X.
Na schemacie chinczyka mam procesor PIC16F876.
danger1x, 20 oznacza że to wersja na 20MHz, 04 - 4MHz, literki to rodzaj obudowy i zakres temp. w tym przypadku zwracasz uwagę tylko na to czy kwarc nie jest szybszy od max prędkości PICa (no i na obudowę przy robieniu płytki)
qdlaty, to czyli wychodzi na to, że kiedy włożę PIC16F876A-I/SP na kwarcu 20mhz z wsadem do TT zamiast PIC16F876 (na kwarcu14.7456) do reszty, to będzie chodzić?
danger1x, nie
chodzi o to do jakiej prędkości może dany model PICa pracować. a pracować będzie z taką, jaki dasz kwarc. a wartosć kwarcu musi być taka jak na schemacie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum