każda będzie pracować jak napisał piratten nawet bez.Jeśli chcesz coś dobrać jak jest w oryginale to zmierz napięcie złącza .Dla klasycznej krzemowej powinno wyjść ok 0,6V.
Wysłany: 18 Maj 2008 15:29 K510i - brak podświtlenia wyświetlacza
Witam!
Podepnę sie do tego tematu - padła mi moja K510i tzn brak podświetlenia wyświetlacza. Podminiłem wyświetlacz na inny sprawdzony (dalej ciemno) moze podpowiecie co moze być.
Ps,. Dawno tutaj nie zaglądałęm ... oj dawno ale mił otak po paru latach wrócić i zobaczyć że forum dalej żyje
Dziękuję za ciepłe przyjęcie
Nie zakładałem nowego tematu bo nie mam do tego uprawnień ..... wiec podpiąłem pod najbardziej zbliżony wg mnie.
To że nie chodzi o diody LEd to już wydedukowałem. Na mój gust cosnie tak z zasilaniem. I choć nie zajmuję się zarobkowo "naprawianiem" sprzetu GSM jak większośc tutaj obecnych - to miałem nadzieję ze jak to na forum ktos coś podpowie.......
Jeśli to taki problem to cofam pytanie wyciagąm odkurzam stary ale dobry miernik i inne duperele i szukam sam.
PS. jednak nie dam zarobić "pseudo serwisantom" z komisów GSM którzy swoja działalnośc oparli na cudzej pracy, a sami nie do końco wiedzą jaka jest róznica pomiędzy prądem a napięciem a o działaniu sprzętu którym sie zajmują wiedz aczasem co najwyrzej ile jest wart w drugim obiegu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum