Niestety nie działa. przejścia do przetwornicy są, napięcie na jednej linii LED 11V na drugiej ok 0v czyli powinny się świecić ale nei świecą, wydaje się, że za małe napięcie bo jak pomine 2 diody to zaczynają świecic, jak pomine 3 to już ładnie daje. Ile powinno tam być VOLT, ktoś ma jakiś schemacik toru LED ?
schematy są ale nie ma na nich podanego napięcia... mam jedną sztuke z walniętym lcd - sprawdze i później Ci podam ile jest u mnie
[ Dodano: 13 Lut 2008 11:28 ]
ok sprawdziłem i jest tak:
dwie nad joyem mają po 2,60
pozostałe mają po 2.84 - tylko jedna pierwsza od góry po lewej stronie ma 2.72... ale to może tylko przypadek
kiedyś narysowałem coś do tego bo nigdzie nawet schematu nie było i umieszczałem w sieci ale być może że nie na tym forum.Więc jeśli na 6..ściu ledach połączonych szeregowo masz 11V to raczej za mało. Piny 15-leci do przetwornicy FB (po drodze R2454 i C2456) i 19-L2441 i dalej jak na schemacie.Myślę że numeracja złacz jest zgodna ze schematem a w razie wykrycia jakiegoś błędu proszę o sprostowanie.
ftb
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum