Techtronik.pl Serwis : Software, hardware, diagnoza, naprawa
Forum dla zaawansowanych hobbystów elektroników i serwisantów

| FAQ |  Szukaj |  Użytkownicy |  Grupy |
| Rejestracja |  Zaloguj |

Baza wiedzy, serwis GSM, simlock BB5, naprawa, diagnoza, forum.

Poprzedni temat «» Następny temat
k850 dotyk nie standard
Autor Wiadomość
HEugoo 
User

Telefon: 6310i, n81
Wysłany: 15 Paź 2008 11:05   k850 dotyk nie standard

Witam
k850 nie dziala zaden klawisz dotykowy inne smigaja
zmieniałem plytke klaw na podobno oryginalna z allegro z demontazu dalej nie dziala zaden. Telefon po wymianie LCD(poprzedni rozbity). Jakies sugestie bo z serwisowki wnioskuje ze linie klaw ida prosto do d2000 czyli ciezko??
bede wdzieczny za wszelkie sugestie
pozdrawiam
HEugoo

piratten 
Starszy użytkownik

Telefon: MAM ;P
Wysłany: 15 Paź 2008 13:46   

ja bym spróbował na nowej klawiaturce... za dotyk odpowiadają i klawisze i LCD ("ząbki" na lcd) jeśli sa wyłamene też nie będzie dziłac...

druga sprawa jesli uszkodzone byłyby klawisze to telefon by świrował przy nacisnięciu...

arnidz 
Member

Telefon: npl-1
Wysłany: 15 Paź 2008 15:03   

NIe przerabialem osobiście, ale.....
Czytałem gdzies na polskim necie o wadzie K850 i fonach na gwarancji wymienianych na nowe sztuki.

HEugoo 
User

Wysłany: 16 Paź 2008 08:54   

piratten o jakich zabkach piszesz bo nie lapie za bardzo ?? wyczytalem na zfranku ze wlasnie te nowe chinszczyzny nie działaja za bardzo dlatego zamowilem plytke klaw z demontazu i efekt identyczny jak na starej czyli zadnego odzewu zaden klawisz dotykowy nie dziala LCD jest nowy niby org na starym zbitym tez nie dziala nic na nim nie widac ale jak wcisne srodek to sie powinno choc demo odpalic bez karty sim a wtedy beda jakies dzwieki z buzera

piratten 
Starszy użytkownik

Telefon: MAM ;P
Wysłany: 16 Paź 2008 11:23   

z lcd wystają takie "ząbki" ale to raczej coś ze złaczem albo prockeim... bo jesli jest klawiatura uszkodzona to działa tylko "dziwnie" ja bytm jeszcze sprawdził na nowej orginalnej żeby mieć 100% pewności ale tak jak piszesz to moze być wina procka...

zmija
Member

Wysłany: 18 Paź 2008 12:33   

bo klawiszki powinno się kupić nowe oryginały a nie z demontażu.. bo na foli klawiszy jest procek... który w starych wersjach nie był oblany klejem i pękał... przez co klawisze nie działały.... a jeśli nadal nie działają po wymianie na nowe to zobaczył bym złącze na płycie.... przeważnie pomaga

HEugoo 
User

Wysłany: 22 Paź 2008 08:06   

Oki jest procek na plytce klaw ale jesli on bylby uszkodzony to czy nie działałyby wszystkie klaw a nie tylko dotyk?? Złącze sprawdzone! Czy ma ktos moze te klawisze 100% oryginalne bo trudno byc pewnym tego co sie na allegro kupuje napisza oryginal a to moze byc chinol! oczywiscie za rozsądne pieniadze :)

zmija
Member

Wysłany: 22 Paź 2008 10:14   

zapytaj pirattena... on miał... a co do tego procka... to mogą nie działać tylko klawisze dotykowe bo procek się po prostu odrywał a jest od sterowania dotykiem....

Odpowiedz do tematu