Techtronik.pl Serwis : Software, hardware, diagnoza, naprawa
Forum dla zaawansowanych hobbystów elektroników i serwisantów

| FAQ |  Szukaj |  Użytkownicy |  Grupy |
| Rejestracja |  Zaloguj |

Baza wiedzy, serwis GSM, simlock BB5, naprawa, diagnoza, forum.

Poprzedni temat «» Następny temat
se f305 ciągle przywraca ustawienia fabryczne
Autor Wiadomość
wojt_22
Member

Wysłany: 08 Lip 2009 22:57   se f305 ciągle przywraca ustawienia fabryczne

Witam mam se f305 z tego co się dowiedziałem ktoś próbował z niego ściągać simlocka lecz nie udało się a po włączeniu telefonu zaczął pojawiać się komunikat pamięć telefonu uszkodzona proszę sformatować po wciśnięciu ok formatowanie dochodziło do 70 % i kończyło się komunikatem nie można sformatować po wybraniu opcji przywracanie ustawień z pozycji telefonu ten wyłączył się po ponownym włączeniu pojawia się logo sony i na dole przesuwa się patek tak jak przy starcie windows po około 4 minutach wyświetlacz zaczyna świecić na czerwono i tel wyłącza się i tak w kółko mam cruisera + oprogramowanie tel. : 12079123 r1cb009 na supporcie niemogę znaleźć może już ktoś się spotkał z takim przypadkiem lub posiada taką wersję pozdrawiam Wojt

piratten 
Starszy użytkownik

Telefon: MAM ;P
Wysłany: 09 Lip 2009 21:44   

spróbuj pełny unlock s1 albo ultima unlockerem... ewentualnie naprawa gdfs

wojt_22
Member

Wysłany: 12 Lip 2009 14:00   

Witam, próbuje zrobić unlock D-Unlockerem . Ultima chyba nie obsługuje tego modelu a s1 tylko mi szczytuje telefon. Jeśli chodzi o d- unlockiera to jak na razie mam mały problem łączy się z serwerem pokazuje że został mi jeden supreme kredyt a później wywala błędy i komunikat nieznany problem z serwerem [129] już parę dni próbuje. Jeśli chodzi o naprawę gdfs to miałem długą przerwę i nie jestem na bieżąco i za bardzo nie wiem jak się do tego zabrać mogę prosić o jakieś wskazówki pozdrawiam

piratten 
Starszy użytkownik

Telefon: MAM ;P
Wysłany: 12 Lip 2009 19:23   

nie wiele Ci powiem wszystko po logach idzie... a do s1 też potrzebne logi...

wojt_22
Member

Wysłany: 16 Lip 2009 20:48   

po dość długim oczekiwaniu aż serwer cruisera zacznie działać zrobiłem unlock d-unlockerem wszystko ładnie poszło po włączeniu telefonu znów zaczął się formatować no i się sformatował wszystko już ok dzięki za rady myślę ze temat można zamknąć pozdrawiam Wojt

Odpowiedz do tematu