Wysłany: 28 Lut 2011 13:23 Sony Ericsson X10mini pro - uszkodzone wyjście ładowania
Witam jakieś 1,5 miesiąca temu stałem się szczęśliwym posiadaczem w/w telefonu. Szczęście trwało niewiele ponad tydzień... Telefon ma uszkodzone mechanicznie wyjście ładowania, telefon był w serwisie i powołując się właśnie na mechaniczne uszkodzenie tego wyjścia odmówiono naprawy. Co więcej pani w serwisie stwierdziła, że płyty głównej w tym telefonie się nie wymienia. Czy to prawda? Czy jest możliwość naprawienia tej usterki na mój koszt? Proszę o odpowiedź osoby zorientowane w temacie.
Samo złącze łądowania nie powinno stanowić większego problemu dla serwisanta - ale koszt wymiany to prawdopodobnie 50-100zł, nie wiem ile autoryzowany serwis zażyczył by sobie za taką usługę...
Jeżeli uszkodzenie powstalo z winy użytkownika serwis nie ma obowiązku podja się naprawy - po drugie koszt płyty głównej jest nie porównywalny z kosztem złącza...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum