Wysłany: 17 Paź 2003 17:58 T65 Pokazuje że ładuje a nie ładuje - solucja
Poniewaz chyba nigdzie nie bylo to jeszcze opisane a mi sie udalo to znalezc to uwazam ze moge sie podzielic wiedza i powiedziem jak to zrobic. Od wejscia (+) ładowania idzie ścieżka do takiego malego układziku pod jednym z procesorów.Mniwjwiecej na środku płyty.Ten mały ma 6 nóżek i do lewej górnej trzeba zrobic krosa i bedzie smigac. Pamietajcie że przewód musi być grubszy niż do innych zworek gdzyż tamtędy płynie prąd od ładowarki do baterii. Kontrola ładowania idzie inną droga i nie chciało mi sie tego jeszcze szukać. Pozdro. Myślę ze komuś ta solucja pomoże. Jak nie rozumiecie to pytajcie na GG.
Liczę na wdzięczność...
Telefon: P800
Wysłany: 22 Cze 2004 02:02
Podlaczenie jest prosto z wejscia ladowarki do tranzystora (pin 1,2,5,6 wyjscie do baterii) sterowanego prosto z procesora
Powinno dzialac tyle tylko ze nie bedzie wylaczac ladowania po naladowaniu baterii
Pozd
Poca
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum