problem jak w opisie
dostałem taki telefon juz po kilku nieudanych próbach naprawy w innych serwisach
czy miał ktoś juz przyjemność robić ładowanie w tym modelu ?
macie w swoich zbiorach serwisówke do tej płyty ?
nie miałem jeszcze okazji pracy HW z tym telefonem i nie bardzo wiem jak go ugryźć
telefon myty, brak jakiejkolwiek reakcji na ładowarkę, nie był zalany, brak widocznych śladów upadku, procesor się nie grzeje, płyta wygląda ok.
przyjżyj sie sammu złączu bo ono często jest niewidocznie uszkodzone (sprawdź przejscia z pinów ładowania do jakichkolwiek elementów - pierwsze 4 piny)
jak rzejścia są masz tam dwa układziki N2300 i D2304 - podgrzej albo wymień - jak to nei pomoże to procek (d2000 - marika)
wiec sprawa wyglada tak, wygrzalem uklady N2300 i D2304 i procek i mam poprawe, tj. pokazuje, ze laduje, ale naprawde nie laduje , klient przyszedl dzisiaj i marudzi
z braku czasu nie sprawdzilem dokladnie czy bateria jest faktycznie ladowana i jak zwykle mam nauczke za lenistwo
schematy od piratten bardzo mi pomogly
przejscia sa
prosze o dalsze wskazowki, czy jeszcze cos mozna sprawdzic czy zostaje mi tylko proc ?
[ Dodano: 15 Lip 2008 17:21 ]
2 V na oryginalnej SE CST-60 i takie same napiecie na ladowarce za 3 PLN
[ Dodano: 15 Lip 2008 17:26 ]
opor na stykach + i - baterii niski, ok 55 Ohm zgodzicie sie ze mna, ze powinien byc duzo wiekszy ? zwarcie ? nic sie nie nagrzewa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum