Techtronik.pl Serwis : Software, hardware, diagnoza, naprawa
Forum dla zaawansowanych hobbystów elektroników i serwisantów

| FAQ |  Szukaj |  Użytkownicy |  Grupy |
| Rejestracja |  Zaloguj |

Baza wiedzy, serwis GSM, simlock BB5, naprawa, diagnoza, forum.

Poprzedni temat «» Następny temat
NEC e313 po wgraniu PL menu nie można dzwonić
Autor Wiadomość
gnt 
User

Telefon: K750i
Wysłany: 17 Sie 2005 16:46   NEC e313 po wgraniu PL menu nie można dzwonić

Witam
dostałem neca e313 na sim lock oraz pl menu, licznik był zablokowany więc potraktowałem go direct unlock v5 poszedł, wgrałem mu pl v3 nie nie włacza się, wgrałem pl v2 włącza sie tylko nie można uruchomić kamery oraz przy wykonywaniu połaczen zawiesza sie i klapa dzwoniłem tez na ten telefon połączenie przyjmuje ale już po odebraniu wisi. Robiłem już remove dial lock full repair imei phone.
Poradzcie koledzy co robić może oryginalny flash pomoże ale nie mam. Był już temat opisywany ale nie został rozwiązany

jala
Starszy użytkownik

Wysłany: 18 Sie 2005 18:16   

to, ze nie masz kamery (a raczej odwrocona) oznacza ze masz wgranego flasha od nec 228...

powrot do nec 313 napewno wiele problemow rozwiaze.

Pozdrawiam

gnt 
User

Wysłany: 19 Sie 2005 13:55   

jala, nie zrozumiałeś mojego problemu
kamera wogóle się nie uruchamia dostaję komunikat kamera nie może być uruchomiona czy coś takiego poza tym zawieszał się przy nawiązywaniu rozmów oraz odbieraniu przy v3 wogóle nie odpala ale w tryb serwisowy wchodzi bez problemu teraz na żadnym nie odpala ale bez problemów się flashuje. Potrzebuje oryginalnego flasha do e313 myślę że to rozwiąze problem, jęsli ktoś ma info na temat skąd można pobrac taki flash to beę wdzieczny
pozdrawiam

lala166 
Member

Telefon: k750i sx1
Wysłany: 23 Sie 2005 14:31   

wgraj angielski .. przy polskich jest wiele problemów .. u mnie pomogło ..

gnt 
User

Wysłany: 26 Paź 2005 15:17   

Wiecie co wgrałem oryginalny angielski i lipa nie włacza się wchodzi w testmode (niebieski ekran) flashujesię bez problemówalenie odpalaco można z tym zrobić

adihack 
Member

Telefon: N95
Wysłany: 30 Paź 2005 08:54   

gnt, Przez samo wgraniu polskiego oprogramowanie telefonu nie można uszkodzić .. Czy sprawdziłes telefon przed wgarniem oprogramowania i dziłał poprawnie ?

Podczas wgrywanie polskiego języka do NECów flashowany jest zarówno duży flash(ACPU) oraz mały flash(CCPU). Telefony NEC e313 dostępna są na rynku z 2 modelami płyt głównych, do każdej płyty jest inny flash. W moim flasherze dostepne są 2 gotowe flashe(v1 i v2). Jeśli korzystasz z flashera z kluczem USB to o ile dobrze pamiętam przed wgraniem V3 powinienes sprubować wgrać flasha od e228.

Ew. zawsze możesz sprubować wgrać oryginalne angileskie oprogramowanie, najlpiej w najnowszej wersji i ze sprawdzonego źródła ..

haber 
Member

Wysłany: 01 Lis 2005 13:36   

adihack, właśnie powiedz, gdzie znaleźć te angielskie oprogramowanie ? Miałem kiedyś linki do niego, ale straciłem namiar po formacie. Możesz pomóc ?

Odpowiedz do tematu