Wysłany: 17 Sie 2005 16:46 NEC e313 po wgraniu PL menu nie można dzwonić
Witam
dostałem neca e313 na sim lock oraz pl menu, licznik był zablokowany więc potraktowałem go direct unlock v5 poszedł, wgrałem mu pl v3 nie nie włacza się, wgrałem pl v2 włącza sie tylko nie można uruchomić kamery oraz przy wykonywaniu połaczen zawiesza sie i klapa dzwoniłem tez na ten telefon połączenie przyjmuje ale już po odebraniu wisi. Robiłem już remove dial lock full repair imei phone.
Poradzcie koledzy co robić może oryginalny flash pomoże ale nie mam. Był już temat opisywany ale nie został rozwiązany
jala, nie zrozumiałeś mojego problemu
kamera wogóle się nie uruchamia dostaję komunikat kamera nie może być uruchomiona czy coś takiego poza tym zawieszał się przy nawiązywaniu rozmów oraz odbieraniu przy v3 wogóle nie odpala ale w tryb serwisowy wchodzi bez problemu teraz na żadnym nie odpala ale bez problemów się flashuje. Potrzebuje oryginalnego flasha do e313 myślę że to rozwiąze problem, jęsli ktoś ma info na temat skąd można pobrac taki flash to beę wdzieczny
pozdrawiam
Wiecie co wgrałem oryginalny angielski i lipa nie włacza się wchodzi w testmode (niebieski ekran) flashujesię bez problemówalenie odpalaco można z tym zrobić
gnt, Przez samo wgraniu polskiego oprogramowanie telefonu nie można uszkodzić .. Czy sprawdziłes telefon przed wgarniem oprogramowania i dziłał poprawnie ?
Podczas wgrywanie polskiego języka do NECów flashowany jest zarówno duży flash(ACPU) oraz mały flash(CCPU). Telefony NEC e313 dostępna są na rynku z 2 modelami płyt głównych, do każdej płyty jest inny flash. W moim flasherze dostepne są 2 gotowe flashe(v1 i v2). Jeśli korzystasz z flashera z kluczem USB to o ile dobrze pamiętam przed wgraniem V3 powinienes sprubować wgrać flasha od e228.
Ew. zawsze możesz sprubować wgrać oryginalne angileskie oprogramowanie, najlpiej w najnowszej wersji i ze sprawdzonego źródła ..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum