Telefon: różne
Wysłany: 10 Sie 2005 22:06 NEC i 3G
Witam
Ostatnio wpadłem na ambitny pomysł żeby przetestować NECa E228 w Warszawie z kartą Simplus i siecią 3G Plusa. Efekt był taki że telefon w ogóle nie miał pojęcia o sieci 3G (tak jakby jej nie widział) mimo zwiedzenia z nim całego centrum Wawy. Usługa VideoCall była aktywna więc...Tymczasem niemiecka karta T-Mobile bez problemu zalogowała się do sieci 3G, można było prowadzić wideorozmowy i transmisję danych. Wynika z tego że NEC ażeby w ogóle zalogować się do 3G musi mieć specjalną kartę USIM lub SIM 3G (taka właśnie była karta T-Mobile). W Plusie oczywiście nie mają o niczym p[ojęcia. Czy istnieje jakiś sposób "oszukania" NECa żeby mimo obecnościb zwykłego SIMa udało się skorzystać z sieci 3G ? To troche głupie mieć telefon 3G i nie móc skorzystać z usług odpowiedniej sieci Pozdrawiam.
Telefon: NEC e616v
Wysłany: 16 Sie 2005 10:09
Sądzę, że jeszcze za wcześniej, aby bawić się u nas takimi usługami, szczególnie, jeśli telefon nie jest dostosowany na nasz rynek. Chyba trzeba poczekać na karty 3G z prawdziwego zdarzenia.
Motorola A835 też jest telefonem "zagranicznym". Też jest dostępna w sieci Three. Trzeba by sprawdzić czy z tego telefonu da się taką rozmowę wykonać, dowiemy sie czy to wina Neca czy sieci [chyba telefonu - nawet sam Plus ma ją w swojej ofercie - lecz może to być efektem tego, że sieć Three coś zmienia w telefonach, przez co nie można ich używać jako 3G na kartach SIM [a nie USIM]
Telefon: różne
Wysłany: 22 Sie 2005 02:31
/Sprawdzałem Motorolę A835 - wszystko działa bez najmniejszego problemu nawet na najstarszych kartach z 1997 roku. Telefon był z angielskiej sieci three więc niestety to wina NECa Może gdyby wziąć soft z innej ( nie three) sieci to by pomogło ? Pozdr.
Ja mam wersje C i niestety z tego co sie orientuje takze nie pociagnie na video call bez karty 3g. kiedys z tego co sie orjentuje plus prowadzil eksperyment z centrum warszawy jak dobrz pamietam na marszalkowskiej ale takze byly specjalne karty. wiec jak narazie se na video nie porozmawiamy :/ no chyba ze sie wezmie drugoa osobe postawi przed soba i sie do niej zadzwoni ale to juz wtedy jaka jakosc jest
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum