Telefon: różne
Wysłany: 22 Lis 2005 01:37 Nowa karta Ery nie działa w NECach
Witam
Zauważyłem ciekawy problem, mianowicie nowa karta abonamentowa Ery nie chce współpracować z NECami. Próbowałem 3 różne modele i to samo "Unable to read USIM" czy coś takiego. Z drógiej stroy z tego co wiem są to karty USIM czyli działały by videorozmowy a tak szkoda
przepraszam ze odkopuje trupa ale jest rozwiazanie:
mozna wymienic karte(niestety platnie)w erze.Sa dwa rodzaje.najprosciej mozna je rozroznic po tym(stare-nowe)stare maja na opakowaniu,tym rozkladanym niebieskim wieksze cyfry dot numeru karty nowe maja je duzo mniejsze bardziej kwadratowe ksztalty i takie jakby pisane pismem technicznym w idealnym pionie.wieksze prawdopodobienstwo trafienia na "stara"karte czyli taka ktora bedzie dzialac przy posiadaniu sima o HLR mniejszym niz 15 czyli 10,11,12,13,14.,aczkolwiek pojawily sie tez 17 i 18 ktore dzialaja bez problemu.HLR karty mozesz sprawdzic patrzac na numer z tylu 894..cos tam/numer HLR
Ostatnio zmieniony przez wade311 13 Lip 2006 00:16, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum