Techtronik.pl Serwis : Software, hardware, diagnoza, naprawa
Forum dla zaawansowanych hobbystów elektroników i serwisantów

| FAQ |  Szukaj |  Użytkownicy |  Grupy |
| Rejestracja |  Zaloguj |

Baza wiedzy, serwis GSM, simlock BB5, naprawa, diagnoza, forum.

Poprzedni temat «» Następny temat
Insert sim card or...
Autor Wiadomość
prilo
Obserwator

Wysłany: 02 Wrz 2008 12:23   Insert sim card or...

Witam:)

Otoz mam problem z mym s500i. Telefon zakupiony w Niemczech.Telefon jest nowy itd.Problem polega na tym ze jak wloze do niego karte sim to telefon wyswietla"Insert sim card or view demo..."Wchodze w menu serwisowe i wszystkie klodeczki sa otwarte wiec simlock odpada.
Nie mam zielonego pojecia czym to moze byc spowodowane i jak temu zaradzic...Wgrywlaem juz firmware na nowo ale problem pozostaje nie rozwiazany...Moze ktos z Was ma jakies pomysly na rozwiazanie tego...

zauważyłem iż telefon działa normalnie z niemieckimi kartami sim oraz z polska era Tak Tak, zadnych innych nie widzi.I teraz to jest zagadka czemu tylko era tak tak i wszelkie niemieckie karty roznych sieci a w pl tylko era??
Czy te karty różnią się budową czy tam czyms innym??
Fake...karta ery chodzila okolo 2-3 h i sam telefon sie zrestartowal i wyskoczylo insert sim card...

P.S.Nie chce tracic czasu an dosylanie tel do niemiec do miejsca zakupu itd...choc w ostatecznosci bede musial tak uczynic....

Pozdrawiam!

A.
Ostatnio zmieniony przez prilo 02 Wrz 2008 13:00, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu