Telefon: Nokia
Wysłany: 01 Sie 2006 15:42
usb-smart robi bez problemu locka wczoraj robiłem i poszło bez problemu a co do polaka to nie robiłem ale smartem powinno pójść bez problemu
pozdrawiam
tak, ale niestety nigdzie nie ma pl pod usb smarta, jedyny plik jaki znalazlem z pl do j220 jest pod HWK, niestety hwk wyswietla tylko mc id i wywala ram loader failed....
mam hwk i usb smarta, nie chcial bym kupowac specjalnie crusera tylko do j220, ma ktos moze jakis pomysl? plik pod usb smarta albo sposob na ten ram loader failed?
Co do Simlocka to już wiem że robi cruiser bo juz zrobiłem, jednak w Cruiserze nie zauwarzyłem opcji flash.
tm-gsm mi tez w HWK wywalał taki błąd ale po zdjęciu simlocka Cruiserem bootoje sie normalnie. Mogłbys podesłać ten plik z pl pod HWK ? Powinien mieć cos koło 2 MB.
Ostatnio zmieniony przez czapliniak 02 Sie 2006 07:55, w całości zmieniany 1 raz
nie sadze zyby free setoll to zrobil, pozostaje hwk, czekac na flesz pod usb smarta albo zakup crusera, chciaz na jego supporcie tez nie ma fleszy do jk220 ale podobno da sie zczytac i wgrac do innego fona....
jakies inne pomysly?
moze da sie przekonwertowac te pliki pod hwk zeby dzialaly z usb smartem?
Witam mam problemze zdjeciem simloka z J220 poniewaz po wpisaniu NCK wszystkie kłótki sa otwarte ale simlok dalej jest jak wpisałem kod serwisowy ten co pokazuje meni serwisowe i wszystkie kłódki to jest jedna załozona na providera ale jak sie wpisze *<**< to nie ma gdzie wpisac tego go wszystkie kłódki sa otwarte czy ktos moze mi poradzic no i z tym polakiem pod cruisera czy ktos moze ma ??
Miałem przed chwilą ten sam kłopot. Rozwiązanie wygląda tak: zczytujesz kody (np. cruiserem), wkładasz kartę do telefonu z którą telefon chodzi, telefon się uruchamia, wklepujesz kod <**< i wtedy możesz wpisać kod SPCK.
Wpisałem kod z klawiatury - simlock zdjęty - po tygodniu przychodzi ten sam klient i ma spowrotem simlocka - ponowne wpisanie kodu - simlock zdjęty - ten sam aparat na 100% - jak to możliwe, że simlock "założył" się spowrotem sam?
A no niestety możliwe. Na chwile obecną nie widzę na rynku żadnego konkretnego sprzętu do SE J2xxi
tm-gsm po podłączeniu J220i do Cruisera nie ma opcji read flash, więc nie da się zczytać flasha
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum