Techtronik.pl Serwis : Software, hardware, diagnoza, naprawa
Forum dla zaawansowanych hobbystów elektroników i serwisantów

| FAQ |  Szukaj |  Użytkownicy |  Grupy |
| Rejestracja |  Zaloguj |

Baza wiedzy, serwis GSM, simlock BB5, naprawa, diagnoza, forum.

Poprzedni temat «» Następny temat
Simlock W950i
Autor Wiadomość
Jarek 
Member

Telefon: RM328_6220
Wysłany: 18 Cze 2007 19:31   Simlock W950i

Witam
Trafił mi się SE W950i na simlocka niestety nie ma komunikacji na Cruiserze.Czy to jest kwestia uszkodzonej komunikacji czy Cruiser nie robi tego modelu mimo że jest na liście.Używam fightera i kabla z dodatkowym zasilaniem.Kabel sprawny sprawdzałem na K800i.Czy robił ktoś sima z tego modelu? :oops:

piratten 
Starszy użytkownik

Telefon: MAM ;P
Wysłany: 18 Cze 2007 19:54   

może sprawdź na dcu-60 orginalnym od telefonu

Jarek 
Member

Wysłany: 18 Cze 2007 22:12   

piratten,sprawdzałem na orginalnym DCU-60 telefon wykrywało ale niestety jest to smartphone potrzebne są drivery których nie mam od DB2020 nie pasują :oops:

piratten 
Starszy użytkownik

Wysłany: 19 Cze 2007 09:45   

spróbuj te sterowniki co są w folderze z cruiserem... chyba że to te o których piszesz... - a jeżeli wykrywa Ci telefon znaczy to że z komunikacją jest wszystko ok ;) - aha ewentualnie poszukaj sterów od któregoś z logerów - kulkankendi davinci czy cuś :)

Jarek 
Member

Wysłany: 20 Cze 2007 15:35   

piratten,sterowniki z folderu cruisera nie pasują znalazłem program PC Suite do smartphonów i zainstalowałem telefon na DCU-60 niestety dalej Cruiser nie komunikuję się.Nie wiem co jest grane na razie musiałem telefon zwrócić klijentowi :oops:

piratten 
Starszy użytkownik

Wysłany: 20 Cze 2007 17:17   

może spróbuj te http://gsminfo.home.pl/_f...0%20Drivers.zip to od kulkankendi serwera

Crashi 
Member

Telefon: 6230i
Wysłany: 27 Paź 2007 16:27   

Panowie także mam problem z komunikacja tej słuchawki z Cruiserem. Czy ktoś sobie już z tym poradził i czy da sie jakoś ściągnąć z tego simlocka??

Czy nikt nie jest w stanie wypowiedzieć sie na ten temat. Posiadam Cruisera i nie mogę sie z nim połączyć :( Wiele czytałem i sa rożne opinie na temat ściągania simlocka. A przy obecnym zamieszaniu ze raz robią a raz nie to naprawdę nie wiem jaka dać odpowiedz klientowi :?: Czy ktoś z kolegów jest w stanie powiedzieć mi na ta chwile czy da sie jakoś ściągnąć simlocka z tej słuchawki :?: Niekoniecznie cruiserem, może jest możliwość załatwienia kodu, ale telefon ma simlocka na angielski Vodafone.
Ostatnio zmieniony przez Crashi 04 Lis 2007 13:21, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu