Wysłany: 11 Sie 2007 22:50 Uwalony po flashu LG U8330
Odważyłem się i próbowałem wgrać PL menu do tej słuchawki za pomocą Cruisera. Flash poszedł pięknie z tym, że telefon nie chce sie włączyć. Czytałem dużo i wszędzie piszą ze trzeba po TP Vygisem wgrac. Z tym ze mam kilka kabli i nie wiem jak polaczyc tego fona z Vygisem. Mam 4w1 od Cruisera na usb, potem od HWK i nie wiem ktory uzyc 24pin czy U8110? Ktos juz stawial ten fon na nogi, moze sie wypowie i opisze krok po kroku jak to zrobic i jakich plikow uzywac, bo moze mam zle. GDFSa przed flashowaniem zgralem Cruiserem.
Do dyspozycji mam JAFa, Tornado i Cruisera. Za pomoc z gory dzieki
ja robiłem przedwczoraj 8360 jako 8330 - tez pl normlanie poszedł ale gdfsa wdrasz tylko po TP - jak masz vygisa "free" wybierasz 8330TP dajesz connect podłaczasz TP do GND (bardzo łatwy ) i łaczy sie programik - wtedy pojawi Ci sie opcja write gdfs wgrywasz fullfactory i śmiga
zarówno gdfs jak i tp znajdziesz łatwo (gdfs masz dostepny na hostingu w formacie .gdfs)
dzieki piratten, za podpowiedzi. Wgrywa sie flash, gdfs tez ale nadal sie nie wlacza. Moze zly soft wgrywam, albo cos zle robie. Wszystko wgrywam po TP. Moze ma ktos jakis sprawdzony soft i gdfs-a i moglby zamiescic lub podac linka. Dzieki....
buber, wgralem tego fulla ale po wlaczeniu mrugnie na bialo przez ulamek sekundy i dalej sie nie wlacza. Po wgraniu fulla trzeba wgrac tez GDFS-a? Wydaje mi sie ze nie, ale wole sie upewnic bo malo robie LG.
Telefon: Nokia
Wysłany: 14 Sie 2007 12:17
czesc
sprawdz maila
powiem ci ze nie mialem problemu z postawieniem z tym ze wrzucałem zawsze cruserem fula
ale nie mam pliku pod crusera do 8330, chyba miałem szczęscie że te mi niepadałay
spróbuj tym drugim flashem
pozdrawiam
Crashi po wgraniu fulla musisz dograć gdfsa - tak jak Ci pisałem - u mnie w 8360 wybrałm v vygisie 8330 TP i wgrałem gdfsa i wstał - a po full flashu też miałem że tylko mrugnął i padał...
Full od buber-a, wgrany bez TP oraz GDFS wgrany po TP postawi wreszcie sluchawkę. teraz klient cieszy sie telefonem z polskim menu. Flashowalem kilka razy fona ale wreszcie wstal, radość byla niesamowita. Dzięki wszystkim za pomoc. Temat uważam za zamknięty.
Ostatnio zmieniony przez Crashi 15 Sie 2007 11:12, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum