Witam
Robiłem simlocka z nokii 5310 MT -boxem.Przed simem zrobiłem Full PM-a.Po simie wyskoczył "contact service".Niestety wgrałem PM-a z innej 5310.Tel nie chce wchodzić w local mode można wgrywać soft ale to nic nie daje.Czy można naprawić wykasowując ten obszar ale nie znam adresów tego obszaru.Proszę o pomoc
pierwsze podstawowe pytanie jaka wersja softu orginalnie była w telefonie - jesli powyżej 50 to może byćproblem jeśli poniżej to chyba damy rade
wgraj zgranego PM-a i zrób SX4 - bez tego ciągle bedziesz miał CS - żeby zrobić SX4 musisz miec konto z logami (dostep do serwera) operacja jest bezpłatna aleb bez autoryzacji ciągle będziesz miał CS
piratten, wersja softu była 58.58 tel był z orange UK.Zaniżanie softu zrobiłem na HWK na wersję 8.32.Po tej operacji tel miał imei 1234567.... i nie zczytywał informację o simlocku.Tel wchodził w local mode.Po wgrania backupa pm-a zrobionego przez HWK tel martwy jedynie można wgrać flasha.Tel nie wchodzi w local mode nie mogę wgrać full pm-a,którego zrobiłem wcześniej MT-boxem przy włączeniu napis nokia i się wyłącza.
Dzięki za pomoc wgrałem soft tej samej wersji co w tel. i fon ożył.Jest prawidłowy imei i obszar simlocka.Niestety sim nie do ruszenia i nie ma do tej wersji polaka.
grzes91x, do 5310 można wgrywać starsze softy zaznaczając w mt-boxie BB5 Downgrade.Wielokrotnie to robiłem z powodzeniem 5310 SL2,w przypadku tej nokii to jest SL3 to odradzam zaniżanie softu.W większości BB5 bez problemu można zaniżać soft wyjątek stanawią nokie z symbianem(nie wszystkie) w których nie da zaniżyć się softu np.N70 albo 6220c.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum