Techtronik.pl Serwis : Software, hardware, diagnoza, naprawa
Forum dla zaawansowanych hobbystów elektroników i serwisantów

| FAQ |  Szukaj |  Użytkownicy |  Grupy |
| Rejestracja |  Zaloguj |

Baza wiedzy, serwis GSM, simlock BB5, naprawa, diagnoza, forum.

Poprzedni temat «» Następny temat
6500S nie dziala BT
Autor Wiadomość
Karamba26
Member

Wysłany: 03 Wrz 2009 11:23   6500S nie dziala BT

Telefon był zamoczony. Wymyty i wyczyszczony. Po uruchomieniu działalo wszystko oprocz mikrofonu cyfrowego.

Mikrofon cyfrowy zostal wymieniony ale teraz przestal dzialac bluetooth. Po wejsciu w opcje łączność mam do wyboru 3 pozycje(Bluetooth, Dane pakietowe, Kabel usb Danych.) Wszystkie sa mozliwe do wyboru. Jak dobrze pamietam to wczesniej opcja kabel usb danych nie byla dostepna dopoki nie podpielo sie kabla usb.

Jesli wejde w menu bluetooth i chce zmienic na TAK to nic sie nie dzieje. słychac tylko krotki dzwiek w glosniczku i nic wiecej.

Po podpieciu kabla usb do telefonu jest on wykrywany i mozna kopiowac dane.

Dodam ze przed wymiana glosnika BT dzialalo bez problemow. Mozna bylowlaczyc i wyslac oraz odebrac dane.

piratten 
Starszy użytkownik

Telefon: MAM ;P
Wysłany: 03 Wrz 2009 19:42   

nie widze powiązania bt z mikrofonem... co najwyżej przez rap3g...
sprawdź zasilanie modułu bluetooth na kondziach i rezystorkach - powinno być na jednym 1.8V a na innym ok 4V

wczoraj robiłem 6280 po zalaniu z tym samym objawem był tam rezystorek 0R wywaliłem połczyłem styki i działa ;)

u Ciebie to wygląda na braz zasilania (VBAT)

Karamba26
Member

Wysłany: 04 Wrz 2009 09:09   

Zauwazylem ze nie dziala tez i radio. Oznacza to ze uklad D6000 jest do wymiany albo ma on brak zasilania. Jest on odpowiedzialny za radio i BT.

Najgorsze jest to ze jest od zakryty ekranem wlutowanym na stałe a je nie wiem jak sie zabrac za jego wylutowanie aby pobliskich elementow nie uszkodzic.

piratten 
Starszy użytkownik

Telefon: MAM ;P
Wysłany: 04 Wrz 2009 09:19   

można spróbować dremlem wyciąć blaszki... ale widocznie D6000 nie ma zasilania... albo uszkodzony - bez ściagnięcia blaszki nic nei zobaczysz ;/

Odpowiedz do tematu