Telefon był zamoczony. Wymyty i wyczyszczony. Po uruchomieniu działalo wszystko oprocz mikrofonu cyfrowego.
Mikrofon cyfrowy zostal wymieniony ale teraz przestal dzialac bluetooth. Po wejsciu w opcje łączność mam do wyboru 3 pozycje(Bluetooth, Dane pakietowe, Kabel usb Danych.) Wszystkie sa mozliwe do wyboru. Jak dobrze pamietam to wczesniej opcja kabel usb danych nie byla dostepna dopoki nie podpielo sie kabla usb.
Jesli wejde w menu bluetooth i chce zmienic na TAK to nic sie nie dzieje. słychac tylko krotki dzwiek w glosniczku i nic wiecej.
Po podpieciu kabla usb do telefonu jest on wykrywany i mozna kopiowac dane.
Dodam ze przed wymiana glosnika BT dzialalo bez problemow. Mozna bylowlaczyc i wyslac oraz odebrac dane.
nie widze powiązania bt z mikrofonem... co najwyżej przez rap3g...
sprawdź zasilanie modułu bluetooth na kondziach i rezystorkach - powinno być na jednym 1.8V a na innym ok 4V
wczoraj robiłem 6280 po zalaniu z tym samym objawem był tam rezystorek 0R wywaliłem połczyłem styki i działa
Zauwazylem ze nie dziala tez i radio. Oznacza to ze uklad D6000 jest do wymiany albo ma on brak zasilania. Jest on odpowiedzialny za radio i BT.
Najgorsze jest to ze jest od zakryty ekranem wlutowanym na stałe a je nie wiem jak sie zabrac za jego wylutowanie aby pobliskich elementow nie uszkodzic.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum