Wysłany: 25 Lis 2009 12:06 E51 biała dioda i tyle??
Witam
to juz czwarta e51 jaka trafia do mnie do naprawy 3 poprzednie po zalaniu wszystkie kompane grzane podlewane fluxem i dalej nic tylko biała dioda zero komunikacji z Mt czy jafem tak przed i jak i po kapieli czy tez grzaniu ta co mam teraz nie ma zadnych sladow zalania na 100% nierozbierana wczesniej i tez tylko biała dioda sie swieci pod zasilaczem serwisowym zero zadnej reakcji na power. Bede wdzieczny za wszelkie sugestie bo szkoda oddawac 4 telefon nie zrobiony a napewno bedzie ich wiecej ;(
pozdrawiam
HEugoo
dzieki za zainteresowania tamta oddalem niezrobiona pobor standrad miala nie pamietam ale chyba ok 0.05-0.1 po wcisnieciu power. Znalazlem rozwiazanie na elektrodzie niedawno jak dostalem kolejna do zrobienia zobaczymy czy w kolejnych przypadkach sie sprawdzi bo jeden nie czyni zasady
pozdrawiam
"HEugoo" a podzielisz sie tą wiedzą akurat co było powodem w tej twojej kolejnej noki ze sie paliła biała dioda i nie było komunikacji z Boxami i jak to naprawiłes.. Mam ten sam przypadek i niestety kąpanie nic nie daje i dodam że u mnie pobór prądu pocztakowo jest 0 A-mA ale jak wcisne POWER zapala się biała dioda i pobór jest stały 0,23A a dioda Pali się przez około 30 sekund i potem gaśnie, bez podlaczonego wyswietlacza i bez klawiatury, czyli bez dodatkowego obciązenia swiecenia LED jest te 0,23A, choc nawet jak jest podpięty LCD i klawiatura to i tak podswietlanie na nich nie zapala sie, na ekranie nia ma zadnych napisów, no i nawet Wibra nie zareaguje, Dodam rózwniez ze Mt box po PHONE INFO pokazuje Phone is not POWERED
a gdy robie CHK e MT BOXIE to jest to
Boot...
Using Tx2 Data line.
Trying boot BB5 phone...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum