Dzisiaj odebrałem telefon z serwisu, ze względu na ingerencję cieszy (mniej więcej w listopadzie wpadł do kałuży, potem całkowicie wyzdrowiał) anulowano mi gwarancję i odmówiono naprawy.
Dostałem takie oto zdjęcie z serwisu:
Zdjęcie przedstawia górną część telefonu, wnioskuję po widocznym wejściu USB. Zaznaczono na nim rdzę, która potwierdza rozstrzygnięcie Nokia Care. Telefon nie włącza się, jednak jestem PEWIEN, że jego funkcje są sprawne. Najprawdopodobniej jest jakiś problem natury połączenia, prawdopodobnie, ale nie na pewno związany z tą rdzą na stykach.
Moje pytania:
1) Czy ktoś miał podobny problem lub może cokolwiek poradzić?
2) Czy ktoś zna jakiś godny zaufania serwis specjalizujący się w naprawach pogwarancyjnych i mógłby go polecić?
3) Czy ktoś ma namiary na dokumentację serwisową Nokii 5800?
4) Czy ktoś wie, gdzie dostanę śrubokręt służący do odkręcenia czterech podstawowych śrubek na obudowie, tych w kształcie gwiazdek?
1) Zalania to chyba najczęstsze uszkodzenia w telefonach.. jako że to jest forum hmmm... w większosci fachowców problem ten jest chlebem powszednim
2) Serwisów jest dużo - poszukaj dobry serwis w Twoich okolicach - popytaj znajomych itp.. coś na pewno znajdziesz
3) http://www.blue-nokia.com/ masz wszystko
4) TORX 6 allegro i ine badziewia
Może wystarczy przeczyścić/przelutować styki w złaczu - a to jest chyba złacze od ekaranu dotykowego... albo lcd nie chce mi sie na schematy patrzeć... profilaktyczna kąpiel/grzanie i wymiana oprogramowania też nie zaszkodzi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum