Wysłany: 08 Gru 2009 19:22 nokia e5a brak zasiegu po zdjeciu simlocka??
Witam. Kupilem nokie e51 z blokada simlock. Nie mialem karty macierzystej sieci tak wiec udalem sie do serwisu. Blokada zostala zdjeta, wlozylem karte- co sie okazalo - BRAK zasiegu. Przy wyszukiwaniu recznym nie znajduje jakiejkolwiek sieci. Czy zdejmowanie simlocka moglo uszkodzic telefon?? Zdejmowanie odbylo sie "przez kabel". Niestety nie sprawdzielm czy przed zdjeciem byl zasieg. Jakie mog abyc przyczyny braku zasiegu?? Dodam ze nie znam przeszlosci telefonu. Prosze o rady i odpowiedzi. Naprawiac telefon czy rządac zwrotu pieniedzy??
Jestem nowy, ale ja robie tak.
Wykręć numer 112, jeżeli telefon się dodzwoni to nie masz zasięgu ponieważ jest kradziony i zablokowany przez operatora, jeżeli sie nie dodzwonisz to zasieg padł, a czy zdjęcie simlocka to spowodował, jak dla mnie to nie, a z tego co sie domyślam to nie masz pewności czy wcześniej był zasięg, bo pewnie z allegro, a tam stado kanciarzy siedzi, nie ubliżając prawdziwym allegrowiczom, bo takich jest wiecej, ale zawsze czarna owca sie trafi, sam kilka znam
zanieś do serwisu i niech posprawdzają imei i certyfikaty na boxie... może pm sie uwalił albo co innego... ale raczej mało prawdopodobne żeby simlok uszkodził zasieg co najwyżej pojawiłby się contact servis albo nie przyjął by karty... ale zanieś i niech sprawdzą
Ciekawostka jest ze przy każdym włączeniu od nowa instaluje kartę pamięci i za każdym razem wyskakuje komunikat "karta zawiera podejrzane oprogramowanie"
Witam!
Mam ten sam problem, robiłem simlcoka jafem i po włożeniu karty nie ma zasięgu... jaf automatycznie zrobił backupa (nie pamiętam nazyw ale plik z roz BIN) tylko nie wiem jak to wrzucić, jest opcja restore ale nie chce mi czytać tego pliku.. :/
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum