Wysłany: 10 Wrz 2006 10:43 Co najlepsze do fleszowania BB5?
Mam JAFa ale zawodzi mnie coraz częściej, musiałem oddać niezrobione już kilka sztuk BB5: 6680, N90, N91. oczywiście kilkaset PLN w plecy.
Kupuje na bierząco wszystkie wchodzące kable a nie moge nauczyć polskiego co drugiej BB5 !!
co kupić żeby robić te telefony?? mówie o profesjonalnym sprzęcie oczywiście
Telefon: nokia
Wysłany: 11 Wrz 2006 19:43
Szczerze mówiąc nie wiem skąd u ciebie problemy z flaszowaniem BB5. Robię ich J.A.F em naprawdę sporo. Jak narazie idzie całkiem dobrze. Może wina leży gdzieś po stronie "technicznej" twojego sprzętu? Kabelki, drivery albo coś w ten deseń.... Jedynym telefonem z którym miałem problemy była moja własna 3250-ka. Ale to tez już historia.
Nieźle się wystrachałem kiedy po flaszu okazało się że telefonik ma locka na "nieznanego operatora"
Telefon: NPL2, NPL1
Wysłany: 14 Wrz 2006 22:18
Ja stawiam na MT-Box
1. Łatwiejsza obsługa
2. Lepszy support (i-Phone.org)
3. Szybszy w działaniu (nie muli jak JAF) i stabilniejszy
4. Szybsza praca z telefonem
5. Emulacja PKD-1 / FLS-4) Phoenix
6. Flashowanie USB w trybie MT-Box i Phoenix
7. Obsługa: Nokia, Samsung oraz Trial: Siemens, Alcatel, Sony-Ericsson
A teraz minusy:
- Źle dziala z 6230i > 3.70 (Gdzie są NAND Flash "E" i "M") - poprostu głupieje i nie da sie nic używać... Tornado sobie z nimi dobrze radzi jedynie...
- przejściówka 10 na 8 PIN... masakrycznie zły pomysł, a kable 10 PIN drogie w cholere
Wszystkie BB5 Flash via USB... (DKU2 / CA43)
Ostatnio zmieniony przez SteeM 19 Gru 2006 23:54, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum