ale co do szybkości ściagania simów i braku skomplikowania to chyba Mt Box nie ma sobie równych ... ??
A co do cidów to na kilku forach wystąpiły problemy w związku z CID49 - telefony miały biały ekran po odczycie, czasem pomagałpełny flash, a jak nie to SeTool stawiał na nogi...
Może te nproblem jest już nieaktualny po ostatnim update do Cruisera ...
nie wiem jak dla was, ale dla mnie niewielkie znaczenie ma to że w cruiserze musze sobie poklikać więcej niż w setólu3 i zdjęcie simloka trwa 3 minuty a nie minutę.
Co do Setoola, jeśli się do niego przyzwyczaić i poznać jego wszystkie opcje to jest to fajny spzręt, bardzo szybki sprawny w działaniu. Wprawdzie zdarza mu się zabić telefon przy simloku, ale to normalne-w cruiserze tez tak się czasem dzieje. Ale nie ma problemu z postawieniem telefonu.
Reasumując-używam setoola3 jako uzupełnienie dla cruisera-i sprawdza się świetnie
Telefon: NPL2, NPL1
Wysłany: 19 Gru 2006 23:47
Kumpel ma SETool3:
+ Naprawa OTP IMEI
+ Szybki Unlock CID 49
+ Szybko flashuje
+ Solidne wykonanie
+ Banalnie prosty w obsłdze
- Tylko SEMC
Ja mam MT-Box S-E:
+ Naprawa OTP IMEI
+ Szybki Unlock CID49 (~30 sek)
+ Nie ma szukania w jakiej pacze jest jaki język. Sa flashe all-in-one
+ Banalnie prosty w obsłudze
+ Solidne wykonanie
+ SEMC, AVR, ARM, C62
+ 12x Sesja Alcatel ALCATRAZ (Cxxx Unlock !!!)
+ 10x Sesja Nokia MT-Box
+ Samsung (Unlock / Flash)
+ Działa jako UniBox USB
+ Naprawia Ubite C62 IMEI: 00000-99-123456-0 (czy jakos tak to leci)
Cruiser CP-Box:
+ Najtańsze logi do DB2020
+ Ładnie robi Recovery
- Nie naprawia OTP IMEI w CID49
- Nie flashuje J220, J230
a teraz musisz jeszcze dodać małą poprawkę na SeToola - unlock i flash nowych PDA oraz co ważniejsze i daje nadzieje (tyle że jeszcze nie zostało udostępnione "dla mas") ... i nie wiadomo kiedy będzie ... ale fakt że jest i czeka sobie aby wyjść na świat daje wiare w programiste SeToola
zobaczcie fotke poniżej to będziecie wiedzieć o czym mówie
Ostatnio zmieniony przez Outlaw_GSM 27 Gru 2006 21:21, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum