Techtronik.pl Serwis : Software, hardware, diagnoza, naprawa
Forum dla zaawansowanych hobbystów elektroników i serwisantów

| FAQ |  Szukaj |  Użytkownicy |  Grupy |
| Rejestracja |  Zaloguj |

Baza wiedzy, serwis GSM, simlock BB5, naprawa, diagnoza, forum.

Poprzedni temat «» Następny temat
Co radzicie kupić ?
Autor Wiadomość
haber 
Member

Wysłany: 13 Kwi 2008 21:49   Co radzicie kupić ?

Witam.
Chciałbym sie poradzić, co mam kupić. Otóż ostatnio jakoś nie bardzo byłem w teamcie.
Aktualnie posiadam niewiele: Tornado, Smart Clip + scard, JAF + pkey, Cruiser (pro), Setool3, Martech, Ns Pro.
Na pewno BB5 unlock - sadzę, że BB5 box Raskala
coś do LG (w szczególności tych nowych) - Furious Gold Box BLING BLING lub EUBox - Easy Unlocker Box (przy okazji obsługuje samsungi). A może inny box ?
No i to tyle. Czy może jeszcze warto zaopatrzyć się w coś innego ?
Byłbym wdzięczny za pomoc :)

Wania 
Member

Telefon: RA-6
Wysłany: 15 Kwi 2008 13:07   

od ponad roku mam furiousa gold box i jestem zadowolony co do LG i innych wnalazkow jedyny minus to to ze po roku trzeba wykupic mozliwosc kolejnych aktualizacji

jala
Starszy użytkownik

Wysłany: 16 Kwi 2008 08:54   

do BB5 raczej polecam Advance, obecnie chyba najlepsze urzadzenie a jesli chodzi LG jak Wania napisal, Furious... Easy Unlocker to bardzo dobre i fajne urzadzenie ale jak sama nazwa wskazuje, jest tylko unlocker, tak weiec brak mozliwosci flashowania.

Moze jeszcze cos do Sagema? jakis SMTi napewno przydalby sie...

Slawek
User

Telefon: Fajny
Wysłany: 16 Kwi 2008 17:39   

Moim skromnym zdaniem ,do Lg polecam Vygisa - istnieje na rynku naprawde dlugo,jest naprawde dobrym sprzetem,poza tym na supporcie jest dużo flashy z pl,czego nie ma za wiele na supporcie furia i w dodatku nie musisz za support placić 200 rocznie :) .Co do BB5,to niestety nie moge nic powiedzieć na temat advance boxa bo go niestety nie mam :mg: ,natomiast posiadam box Raskala i bardzo sobie go chwale ,chociaż do kabli trzeba się przyzwyczaić.Ale zważywszy na cene..... :mg:
Pamietaj jednak ze każda ocena jest subiektywna i jak to mówią"każdy żyd,swój towar chwali",tak więc rozważ sobie wszelkie za i przeciw.
Pozdrawiam

jala
Starszy użytkownik

Wysłany: 16 Kwi 2008 18:00   

Vigys racja, jest od dawna... ale z nowymi modelami slabo a chyba to jest najwazniejsze... ale zawsze ile osob tyle opini ;) ja z racji pracy uzywam praktycznie kazdego urzadzenia stad moja opinia... roznicy duzej pomiedzy bb5 box a advance nie ma.

Pozdrawiam
KORJAR

haber 
Member

Wysłany: 24 Kwi 2008 23:26   

Dziękuję serdecznie za odpowiedzi :)
Już posiadam na stanie bb5 boxa i fouriusa.
Heh trzeba było posłuchać Jali, dzisiaj akurat wyszło dtc4+ do advance ;P
No coż.
Slawek, tutak akurat masz dużo racji. Najlepiej by było mieć wszystko wtedy nie będzie dylematu :D

lukas13420 
User

Telefon: htc tytn
Wysłany: 04 Maj 2008 17:34   

Witam wszystkich ja nowy na forum. jaestem po za granicami kraju juz chyba ma stałe chciałbym kupic box do wgrywania polskiego jezyka m.in. od razu sie przyznam ze nie siedze w temacie. znalazłem coś takiego:http://www.allegro.pl/item353691247_universal_mega_box_199_kabli_fv_gw_gsm_support.html
-Universal Mega-Box z zestawem 199 kabli oraz UniBlackBox II - UBB II http://www.techgsm.pl/Uni...BB_II,5211.html prosił bym o jaką rada jesli ktos znalazł by jaką chwilke. Nokia, samsung, SE, głownie tymi markami chciałbym sie zająć. pozdrawiam

pluciorx 
Member

Telefon: RM-217
Wysłany: 09 Maj 2008 21:45   

jak nie chcesz sie zajmowac naprawa to ten box prezentuje sie calkiem nie zle, ma w sobie ufs i pare innych (to all in one), ale jezeli chcesz sie zajac czyms na powaznie to polecam kupic do wszystkiego osobne, np jaf, vygis, cruiser etc
Ostatnio zmieniony przez pluciorx 09 Maj 2008 21:52, w całości zmieniany 1 raz  

smootny 

Telefon: RM-320 v20
Wysłany: 10 Maj 2008 16:38   

lukas13420 napisał/a:
Witam wszystkich ja nowy na forum. jaestem po za granicami kraju juz chyba ma stałe chciałbym kupic box do wgrywania polskiego jezyka m.in. od razu sie przyznam ze nie siedze w temacie. znalazłem coś takiego:http://www.allegro.pl/item353691247_universal_mega_box_199_kabli_fv_gw_gsm_support.html
-Universal Mega-Box z zestawem 199 kabli oraz UniBlackBox II - UBB II http://www.techgsm.pl/Uni...BB_II,5211.html prosił bym o jaką rada jesli ktos znalazł by jaką chwilke. Nokia, samsung, SE, głownie tymi markami chciałbym sie zająć. pozdrawiam

jeżeli chcesz zajmowac się tylko tymi trzema markami ( w opcji full) to najlepszą chyba opcją będzie :
Mt-box, setool3 i nspro.

Może taki zestaw byłby troszkę droższy od UniBlackBox II
- ale za to na 100% skuteczniejszy.

lukas13420 
User

Wysłany: 12 Maj 2008 16:42   

Wielkie dzięki Chłopaki za odpowiedz :D zakupiłem już i otrzymałem Universal Mega-Box, jeszcze nic nie podłączam na razie w każdej wolnej chwili czytam i uczę się w tym temacie. oczywiście ciągle pojawiają sie nowe przeszkody ostatnia to ta że mój laptop nie posiada LPT i RS-232 które potrzebuje do podłączenia urządzenia. Są przecież adaptery USB-LPT ale wątpię by na nich urządzenie działało poprawnie. co o tym myślicie? :idea: dzieki jeszcze raz i pozdrawiam :)

pluciorx 
Member

Wysłany: 12 Maj 2008 16:46   

adaptery sobie odpusc -ruznie z nimi bywa
tego kupiles ? http://www.gsm-support.ne...s-p1206.en.html jezeli dziala tam po usb jaf to lpt nie bedzie ci praktycznie potrzebne. i pewnie tez ma emulacje coma wiec no problem, tylko ze a ta cene mozna bylo miec wszystko osobno i w troche innej konfiguracji.
Ostatnio zmieniony przez pluciorx 12 Maj 2008 16:51, w całości zmieniany 1 raz  

lukas13420 
User

Wysłany: 12 Maj 2008 16:59   

Tak tego mam tego. P.s. odezwę się później na pw.

artmedia
User

Wysłany: 08 Sty 2009 16:04   MT-BOX ALL IN ONE

Witam serdecznie. Mam pytanie do znawcow tematu. Mam zamiar kupic taki oto zestaw:
w najbardziej wypasionej wersji. Moj komis wchodzi w strefe simlockow i mamy zamiar sciagac blokady z jak najwiekszej liczby modeli telefonow. Czy taki zakup jest wlasciwy?[1]=389&selected_properties[4946][28]=392]LINK

pluciorx 
Member

Wysłany: 08 Sty 2009 16:44   

nie jestem za kupowaniem urzadzen all in one
wiec wolalbym np
jaf+advance
Cruiser lub Setool

siemens ci juz raczej nie potrzebny i lepiej zainwestowac w cos do Samsunga oraz LG +ew cos do motek

Odpowiedz do tematu