Techtronik.pl Serwis : Software, hardware, diagnoza, naprawa
Forum dla zaawansowanych hobbystów elektroników i serwisantów

| FAQ |  Szukaj |  Użytkownicy |  Grupy |
| Rejestracja |  Zaloguj |

Baza wiedzy, serwis GSM, simlock BB5, naprawa, diagnoza, forum.

Poprzedni temat «» Następny temat
Cruiser plus vs SE Tool 3
Autor Wiadomość
pepe 
Member

Telefon: iPhone 4
Wysłany: 29 Cze 2007 16:30   Cruiser plus vs SE Tool 3

Witam!
dziś zdecydowałem się na zakup czegoś co będzie robiło db2020.
Posiadam Cruisera pro, ale jak wiadomo nie zrobie nim unlock i flasha. (Troszkę ubloweałem, nad szybkością pracy flash/unlock i brakiem możliwosci flashowania J220, Z300 itp.) Po za tym chwale sobie Cruisera i jego support

Co do SE Tool miałem pierwszą wersje jako aktywacje pod UFSa, a dziś mamy już jego 3 generacje i kto wie za ile będzie trzeba znowu wkładać pieniądze temu team'owi....

Chciałbym, żebyście mi pomogli w wyborze najlepszego sprzętu serwisowego.

Szczególnie dziękuję osobom które pracują/pracowały na obu sprzętach.

arnidz 
Member

Telefon: npl-1
Wysłany: 30 Cze 2007 08:54   

Może nie do końca spełniam kryteria, bo mam tylko Setoola, ale......

Osobiście zdecydowałem się na Setoola, bo wydał mi się sprawniejszym sprzętem. Mam logi do DB2020 i jeśli chodzi o obsługę - jestem naprawdę zadowolony. Zastanawiając się wcześniej nad zakupem sprzętu do SE - przeraziła mnie ogromna ilość postów - jak postawic telefon, bo się ubił cruiserem............... Wiem, że cruiser był wcześniej, że to zasadniczo dobry sprzęt (o ile się zna jego obsługę) ale prywatnie nie zamieniłbym się na Cruisera.

gomezolkusz 
Member

Wysłany: 02 Lip 2007 09:26   

Ja posiadam i Cruisera i Setoola3. I jedno i drugie urzadzenie jest bardzo dobre i próby porównywania są cieżkie. Najlepiej miec obydwa. Cruiser robi starą serie SE, natomist Setool3 swietnie sobie radzi z J220 i Z300. Do tego support obydwu urządzen jest bardzo dobry. Setoolem można lepiej serwisować LG 3G i szybciej flashować, Cruiser ma możliwość modyfikacji GDFS !!! Poza tym Cruiser do DB2020 robi obecnie Direct unlock a Setool3 ma Patch unlock, ale mysle że ta sytuacja się szybko zmieni. Jest wiele za i przeciw.

Reasumując:

Do db2020 polecił bym Setoola3 a do reszty Cruisera. Mozna też kupić Setoola3 plus logi i sam klucz Cruisera dla uzupłnienia. Sam klucz Cruiser bedzie chodził przez Setoola więc reszta kabli jest zbędna. Bedzie dobrze i z uzupełnieniem.

To tak jak mus posiadania Mt Boxa plus uzupełniająco w razie czego UFS-a ;)
Ostatnio zmieniony przez gomezolkusz 02 Lip 2007 09:27, w całości zmieniany 1 raz  

plociarz
User

Wysłany: 02 Lip 2007 13:37   

Ja mam setoola a kolega ma cruisera plus i w sumie bardziej pasuje mi setool gdyz latwiej mi sie na nim pracje tzn. jesli latwiejszy w obsludze lecz np. nieobsluguje jak juz wyzej wspomnieliscie starszych erykow wybor nalezy do ciebie pzdr

Multi-COM 
Member

Telefon: 172275045
Wysłany: 02 Lip 2007 14:33   

kazdy chwali swoje - ale jak ktos powiedzial najlepiej miec obydwa - jak widze masz juz cruisera starego wiec na Twoim miejscu dokupil bym SeToola - + dalby Ci tylko blsuge lockow z DB2020 a tak to zawsze mozesz sie pokusic o zakup logow do CID52 z SeToola

Virus 
Member

Telefon: komórkowy
Wysłany: 22 Sie 2007 13:27   

Aktualnie mam ten sam dylemat...

Czytając wcześniejsze posty wywnioskowałem ze najlepszą opcją bedzie zakup SE-Tool + klucze z Cruser'a...

A może źle wywnioskowałem...

jala
Starszy użytkownik

Wysłany: 23 Sie 2007 08:40   

Cruiser jako jedyny robi simolocka bez patchowania (pom kodach) i jako jedyny ma flashowanie za darmo bez internetu!

piratten 
Starszy użytkownik

Telefon: MAM ;P
Wysłany: 23 Sie 2007 08:55   

jala, w zasadzie masz i nie masz racji :D ... jak rozmawialiśmy na zlocie - robi po kodach ale patchuje gdfs... tak więc kody od opów i kody z cruisera sie nie zgadzają... dlatego trzeba zczytać gdfs i w razie czego wgrać spowrotem gdyby patch gdfsa się nie powiódł... zresztą też jeszcze to jest niedopracowane z cid 51 i troche telefonów pada przy smoku ;/

jala
Starszy użytkownik

Wysłany: 23 Sie 2007 09:10   

pom ponownym flashu nie zaklada simlocka, tak jak robi to setool czy mt box... no i to flashowanie ktore nie wymaga internetu ;)

plociarz
User

Wysłany: 27 Sie 2007 07:21   

Ja osobiscie polecam mt-box se poniewaz niedawno stalem tez przed dyematem co kupic po cruiserze i stwierdzilem ze nie dam zarobic laserowi tymbardzie ,ze jeszcze za moje pieniadze wyzwie mnie od faszystow co do setoola to dobry produkt :D pzdr

smootny 

Telefon: RM-320 v20
Wysłany: 25 Wrz 2007 07:16   

Cruiser + setool3 to niestety niezbędny zestaw do prawidłowego działania serwisu.
Nie znam ludzi któży by odstawili setoola3 czy cruisera posiadając mt-box'a SE
- Cruiser to najskuteczniejszy soft do stawiania padłych eryków starych czy nowych.
- setool 3 to za to najszybszy i najłatwiejszy interfejs do unlocków, debrand, langów itd...

a Mt-box SE to chyba już powoli historia :] :peace:

Odpowiedz do tematu