Techtronik.pl Serwis : Software, hardware, diagnoza, naprawa
Forum dla zaawansowanych hobbystów elektroników i serwisantów

| FAQ |  Szukaj |  Użytkownicy |  Grupy |
| Rejestracja |  Zaloguj |

Baza wiedzy, serwis GSM, simlock BB5, naprawa, diagnoza, forum.

Poprzedni temat «» Następny temat
Jaki box na początek ?
Autor Wiadomość
Adrianos
User

Wysłany: 06 Maj 2008 00:09   

Witam , myślę ze na lepsze forum z moim pytaniem trafić nie mogłem ,trochę odświeżę temat z racji tego ze sam nowego założyć nie mogę ,a szkoda :)

Postaram się pisać krótko :

Mianowicie ,mam zamiar jako osoba indywidualna w zaciszu domowym zająć się zdejmowaniem locka , flashowaniem itp. nowszych wersji telefonów (BB5) , wiem juz ze potrzebuję boxa i tu nasuwa się pytanie jakiego ? Box ma być zwłaszcza do nokii bo takie tel mnie najbardziej intersuja . W wysokie koszta nie chce sie wdawac , chyba jak kazdy z nas ;] Czekam na jakies propozycje ,sam znalazlem takie cudo , co o nim myslicie ? :

UFS 3 Micro - HWKUFS + Support HWK i Support UFS

Cena przystępna tylko nie wiem czy takie cos wystarczy do działania w takim zakresie jak okreslilem wyzej , z góry dziekuje wszystkim za pomoc !
Ostatnio zmieniony przez Adrianos 06 Maj 2008 00:13, w całości zmieniany 3 razy  

haber 
Member

Wysłany: 06 Maj 2008 15:51   

Adrianos, Jak chcesz iść najmniejszą (najtańszą) linią oporu, to może zamiast tego kup sobie wędkę i na rybki sie wybierz ?

Adrianos
User

Wysłany: 06 Maj 2008 18:21   

Zapewne tak zrobię ale najpierw chciałbym poczytać bardziej inteligentne odpowiedzi...

pluciorx 
Member

Telefon: RM-217
Wysłany: 06 Maj 2008 19:11   

Adrianos napisał/a:

UFS 3 Micro - HWKUFS + Support HWK i Support UFS

simlocka z bb5 to tym ani jednego nie zrobisz (oprocz tego co zrobisz i bez tego) :) licz ze musisz wydac na rozkrecenie pare tys, i zeby cie nie korcilo na jakies niespodzianki itp bo wydasz jeszcze wiecej na naprawy uwalonych tel,

jak chcesz robic same nokie to J.A.F + komplet 7 pin kabli + AdvanceBb5 BOX <- ale szybko bedziesz potrzebowal czegos do SE np Cruiser Plus pro ja mam od jakiegos czasu i daje rade :) UFS tak profilaktycznie tez sie przyda,a pozniej to juz bedziesz wiedzial czego Ci trzeba.

Pamietaj ze boxy to nie wszystko i trzeba miec tez narzedzia, mi udalo sie skompletowac prawie wszystko ( bez mikroskopu i hota) dobrej jakosci za okolo 600zl(same narzedzia) i do tego czesci zamienne.

Pozdro i powodzenia :)
Ostatnio zmieniony przez pluciorx 06 Maj 2008 19:12, w całości zmieniany 1 raz  

Adrianos
User

Wysłany: 06 Maj 2008 19:25   

No tak, widzę ze profesjonalnie podszedłeś do sprawy ale ja nie chce rozkręcać komisu GSM ,lecz podziałać na własną rękę i w miarę jak najtaniej ;p Znalazłem ciekawą ofertę za małe pieniądze , n-box z przystawka HWK +kable . Myslicie ze na początek byłoby ok ? Co mogłbym zdzialac takim sprzetem ?

pluciorx 
Member

Telefon: RM-217
Wysłany: 06 Maj 2008 19:28   

niestety nie wkladajac kasy tez jej nie zarobisz ? co chcesz tym n-boxem zrobic ? jezyk i ew simlock z starych noki i innych starszych modeli, ktore niedlugo przestana istniec.nie kupuje sie sprzetu na trupy tylko raczej do przodu.

krzychoo 
User

Telefon: k800i
Wysłany: 07 Maj 2008 10:52   

Jako że ja zacząłem ten temat i trochę czasu już minęło - wypowiem się.

Choć powiem Wam że jak teraz czytam swoje pytania to aż mi się głupio robi ;)

n-box + hwk było jak narazie jedną z lepszych inwestycji w moim życiu. Urządzenie to obsługuje ogromną ilość modeli, które nie są wcale tak przestarzale. Dużą część telefonów które dostaję jestem w stanie obsługiwać za pomocą n-box lub darmówek. Nie mówię tutaj oczywiście o unlocku bb5, czy flashowaniu a2...

Na dobry początek zdecydowanie polecam n-box + hwk (w sumie jakikolwiek saras). Jest też trochę darmówek i tzw. darmówek z wyboru ( :jezyk: ) które działają na tym urządzeniu. Poszukaj oferty z jak największą ilością kabli (jak na złość gdy ja kupowałem to wszystkie z kompletem 100 kabli się wyczerpały :/).

Czytaj dużo, śledź newsy, i licz się z tym że jak nie uwalisz paru telefonów to się nie nauczysz :)

Życze powodzenia.
krzychoo

Wania 
Member

Telefon: RA-6
Wysłany: 08 Maj 2008 11:55   

popieram poropozycje haber, 'a w domowym zaciszu to SE mozesz jak ten Austriak Josef Fritzl ;P a jak chcesz robic tylko nokie to pluciorx, radzi JAF + Advance

haber 
Member

Wysłany: 08 Maj 2008 14:21   

Wania, :lol: :lol: :lol:
Powaliłeś mnie tym tekstem na kolana :rotfl:
Ostatnio zmieniony przez haber 08 Maj 2008 14:22, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu