Witam , myślę ze na lepsze forum z moim pytaniem trafić nie mogłem ,trochę odświeżę temat z racji tego ze sam nowego założyć nie mogę ,a szkoda
Postaram się pisać krótko :
Mianowicie ,mam zamiar jako osoba indywidualna w zaciszu domowym zająć się zdejmowaniem locka , flashowaniem itp. nowszych wersji telefonów (BB5) , wiem juz ze potrzebuję boxa i tu nasuwa się pytanie jakiego ? Box ma być zwłaszcza do nokii bo takie tel mnie najbardziej intersuja . W wysokie koszta nie chce sie wdawac , chyba jak kazdy z nas ;] Czekam na jakies propozycje ,sam znalazlem takie cudo , co o nim myslicie ? :
Telefon: RM-217
Wiek: 26 Dołączył: 18 Cze 2003 Posty: 846 Skąd: Gardens of UK
Wysłany: 06 Maj 2008 19:11
Adrianos napisał/a:
UFS 3 Micro - HWKUFS + Support HWK i Support UFS
simlocka z bb5 to tym ani jednego nie zrobisz (oprocz tego co zrobisz i bez tego) licz ze musisz wydac na rozkrecenie pare tys, i zeby cie nie korcilo na jakies niespodzianki itp bo wydasz jeszcze wiecej na naprawy uwalonych tel,
jak chcesz robic same nokie to J.A.F + komplet 7 pin kabli + AdvanceBb5 BOX <- ale szybko bedziesz potrzebowal czegos do SE np Cruiser Plus pro ja mam od jakiegos czasu i daje rade UFS tak profilaktycznie tez sie przyda,a pozniej to juz bedziesz wiedzial czego Ci trzeba.
Pamietaj ze boxy to nie wszystko i trzeba miec tez narzedzia, mi udalo sie skompletowac prawie wszystko ( bez mikroskopu i hota) dobrej jakosci za okolo 600zl(same narzedzia) i do tego czesci zamienne.
Pozdro i powodzenia
Ostatnio zmieniony przez pluciorx 06 Maj 2008 19:12, w całości zmieniany 1 raz
No tak, widzę ze profesjonalnie podszedłeś do sprawy ale ja nie chce rozkręcać komisu GSM ,lecz podziałać na własną rękę i w miarę jak najtaniej ;p Znalazłem ciekawą ofertę za małe pieniądze , n-box z przystawka HWK +kable . Myslicie ze na początek byłoby ok ? Co mogłbym zdzialac takim sprzetem ?
Telefon: RM-217
Wiek: 26 Dołączył: 18 Cze 2003 Posty: 846 Skąd: Gardens of UK
Wysłany: 06 Maj 2008 19:28
niestety nie wkladajac kasy tez jej nie zarobisz ? co chcesz tym n-boxem zrobic ? jezyk i ew simlock z starych noki i innych starszych modeli, ktore niedlugo przestana istniec.nie kupuje sie sprzetu na trupy tylko raczej do przodu.
Telefon: k800i
Wysłany: 07 Maj 2008 10:52
Jako że ja zacząłem ten temat i trochę czasu już minęło - wypowiem się.
Choć powiem Wam że jak teraz czytam swoje pytania to aż mi się głupio robi
n-box + hwk było jak narazie jedną z lepszych inwestycji w moim życiu. Urządzenie to obsługuje ogromną ilość modeli, które nie są wcale tak przestarzale. Dużą część telefonów które dostaję jestem w stanie obsługiwać za pomocą n-box lub darmówek. Nie mówię tutaj oczywiście o unlocku bb5, czy flashowaniu a2...
Na dobry początek zdecydowanie polecam n-box + hwk (w sumie jakikolwiek saras). Jest też trochę darmówek i tzw. darmówek z wyboru ( ) które działają na tym urządzeniu. Poszukaj oferty z jak największą ilością kabli (jak na złość gdy ja kupowałem to wszystkie z kompletem 100 kabli się wyczerpały :/).
Czytaj dużo, śledź newsy, i licz się z tym że jak nie uwalisz paru telefonów to się nie nauczysz
popieram poropozycje haber, 'a w domowym zaciszu to SE mozesz jak ten Austriak Josef Fritzl ;P a jak chcesz robic tylko nokie to pluciorx, radzi JAF + Advance
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum