Telefon: NOKIA
Wiek: 26 Dołączył: 07 Lis 2004 Posty: 138 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 02 Sie 2006 21:30 opinia na temat ns pro
witam posiadam ns dongla ale jednak nie spisuje sie jak powinien nie dal rady zv10 s400 mam pytanie do posiadaczy ns pro czy w porownianiu z ns donglem jest lepszy oraz jak sie ma on konttra ust2 glownie chodzi mi o opinie czy jest wart tych 400zl
heh ns dongle nie poradził sobie u mnie ostatnio z a800 i d500, co zrobił bez problemów nbox. więc też zastanawiam się nad kupnem czegoś dodatkowo do samsunga i byłoby miło gdyby użytkownicy ns pro i ust2 wypowiedzieli się na temat tych sprzętów.
Telefon: Nokia
Wysłany: 02 Sie 2006 22:54
ns pro podobno jest dobry ale
moje doswiadczenia od samego początku nie sa zbyt miłe
po pierwsze jak ostatni idiota nie pomyślałem i zakupiłem aktywacje ns pro do ns donge zamiast dołożyć 100 zł i kupić nowy cały box a stary sprzedać ale nic pomyślałem stało się.
jakby tego było mało gryzie się z innymi boxami i po uruchomieniu programu resetuje mi kompa (nie lubi infinity i usb-smarta) co zmusiło mnie do zainstalowania xp na drugim kompie specjalnie dla tego sprzętu.
a co do obsługi to może troche szybciej działa nie testowałem fleszowania serii Zxxx ale myślę ze warto to coś kupić chociażby dlatego że do ns dongle nie bedzie już aktualizacji
pozdrawiam
Michał
Ostatnio zmieniony przez manikowski 02 Sie 2006 22:56, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 03 Sie 2006 13:56
Generalnie chodzi opinia że ns dongl i ns pro mają problemy z komunikacja, ale nie ma na to specjalnie jakieś teorii. Dla przykładu: często robie koledze z konkurencji który ma ns pro samsungi na moim Tornadzie:) Według mnie sprzęt niewarty kasy, choć UFS przegrywa pod względem obsługiwanych modeli. Ale decyzja zawsze należy do konsumenta czyli do nas:) Pozdrawiam
NS Dongle to faktycznie niewypał.
Musze przyznać że NSPro działa o wiele lepiej, jednak często gryzie się z innymi sprzętami opartymi na SmartCard.
Najlepiej jest instalować NSPro na czystym systemie, resztę sprzętów(mniej wybrednych) w 2 kolejności
sim-tel, ja nie mialem zadnych problemow, nie gryzie mi sie z zadnym ze sprzetow wczesniej zainstalowanych.
Ja niestety miałem problemy. Zainstalowany był poprawnie, simlocka ściągał ale np. X660 znie chciał flashować (błąd err_com lub podobnie)
Pomogło dopiero zainstalowanie NSPro na świerzym systemie.
Czytałem na gsmhosting że wiele osób ma podobne problemy ale nie ma 100% rozwiązania
Nie ma to jak format C:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum