Wysłany: 10 Sie 2006 19:47 Twister/Tornado czy J.A.F
Co jest wg was lepsze do małego serwisu GSM - Twister/Tornado wraz z HWK czy może J.A.F?
UFSy robią teoretycznie większą liczbę modeli, ale JAF jest bardziej przyszłościowy.
Który wg was jest lepszy / bardziej przyszłościowy?
zdecydowanie JAF oczywiscie orgin z Pkeyem jesli chodzi o nokie !!! nonstop update super support . Jestem zwolennikiem jeden program do jednej marki tel .
Wysłany: 11 Sie 2006 08:30
A ja sie nie zgodzę z bartkacy. UFS-3 w wersji N-Box (lepszy suppert) po pierwsze Nokia i dokładnie to samo co Jaf, Sony Ericssony (działa wysmienicie), Samsungi (prawie wszystkie modele), Motorola Acer (niewiele tego ale jest) ok po dodaniu HWK (moze byc trial) LG, Nowe Sony Ericssony, LG 3G, Sharp i wiecej, wiecej samsungów. Cena za wydajnosc? a jest potęzna mówi sama za siebie.
Ostatnio zmieniony przez gomezolkusz 11 Sie 2006 08:34, w całości zmieniany 1 raz
moim zadniem nie ma czego porownywac, J.A.F. jest o niebo lepszy od Sarsow co do Nokii, ich support rowniez jest bez porownania. Saras z HWK to poprostu dodatek do w/w modeli przez gomezolkusz,
Hmm ale JAF obsługuje tylko Nokie ;/
A czy opłacało by się wziąć JAFa + UFSa do innych niż Nokia telefonów czy może są jakieś inne - lepsze (a może i darmowe) narzędzia {głównie do SE bo Siemensy w większości to idą zwykłym kabelkiem} ?
Takie małe pytanko: czy UFS+HWK trial zdejmie simlocka z nowych SE (k700/k750/k300) bez jakichstam testpointow czy trzeba kombinować z tym?
Druga sprawa - czy uwala to jakoś telefony czasami że ich się podnieść nie da, czy raczej rzadko się to zdaża?
Zastanawiam się teraz nad takim tandemem:
JAF do Nokii + UFS+HWK do pozostałych złomów (głównie do SonyEricssonów)
Telefon: NPL2, NPL1
Wysłany: 25 Sie 2006 09:52
Ha, a ja was teraz zaskocze - najlepsza opcja wg mnie:N-Box + HWK (najlepszy support) + "Aktywny P-Key" http://www.gsm-technology...id_pr,2571.html i chyba to dobre wyjście, bo masz obsługe:
- Nokia (DCT3, DCT4, DCTL, WD2, BB5)
- Sony-Ericsson (AVR, ARM, SEMC)
- LG (2G, 3G)
- Samsung (2G)
- Siemens E-Gold / S-Gold (ofc. po emulacji COM'a z P-Key)
- Motorola (Acer i w sumie P2K*)
- Philips (z P-Key)
Ostatnio zmieniony przez SteeM 25 Sie 2006 09:53, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum