Witam!
Kolejny zakup i kolejny dylemat...
Planuje zakup czegoś do Samsungów, proszę mi nie sugerować, że większość robią darmówki lub HWK... jestem typem człowieka, który chce mieć wszystko pod ręką, a godzinne wędrówki po necie za plikami wpędza mnie w nerwice
Troszkę czytałem i zauważyłem, że:
NSPRO ma duże problemy z poprawnym działaniem na systemch gdzie, są zainstalowane inne urządzenia GSM. (Cruiser, S-card, P-key, etc).
Zależy mi na:
- dobrym supporcie (głownie flashe z PL langiem),
- częstymi aktualizacjami (żebym był w stanie odblokować każdy telefon),
- stabilnej pracy
- CENA bez większego znaczenia
z innymi scardami to ma problem USTpro, NSpro dizala bez problemu (jedynie z jafem (box) cos trzeba zakombinowac, z pkeyem sie nie gryzie)
nspro - debilnie prosta obsluga, ale zaleta jest to ze obluguje standardowy format plikow smasunga - hwk, downloadery maja ten sam format, wiec o pliki nie jest trudno jesli nie ma na supporcie
support IMHO jest ok, aktualizacje też są, teraz wyszedł dodatek jtag do stawiania padnietych quallcomow
ust nie uzywalem - ale tu praktycznie osobny komp potrzebny
Wysłany: 23 Wrz 2007 22:06 Re: UST 2 PRO vs NS PRO
pepe napisał/a:
Zależy mi na:
- dobrym supporcie (głownie flashe z PL langiem),
- częstymi aktualizacjami (żebym był w stanie odblokować każdy telefon),
- stabilnej pracy
- CENA bez większego znaczenia
Będe wdzięczny za opinie i sugestie
- szybki support - UST2PRO - NSPRO - lipny transfer
- aktualizacje - tu jest na równi
- stabilna praca UST2PRO - NSPRO czeste zawiechy
- cena na równi - to z tym różnie bywa
Mówie tu oczywiście o MOIM doświedczeniu przy pracy z tymi urządzeniami.
Ostatnio zmieniony przez smootny 23 Wrz 2007 22:07, w całości zmieniany 1 raz
Ja polecam ust2pro pomimo jednego wilekiego minusa jakim jest zainstalowanie (czesto wymagany do niego oddzielny komputer). Co do nspro to dwa duze minusy -> ten gosciu co wyskakuje jako pomagacz i trzeba go ukrywac, strasznie wolny support.
Pozatym trafiaja sie uszkodzone pliki na serwerze np. naprawa wyswietlacza do x820 sciaga sie wieki i nie da sie rozpakowac. Jednak jak kolega Kozi napisal nie jedno krotnie udaje sie cos naprawic na ns czego ust2pro nie zrobil. Mysle ze te dwa boxy wzajemnie dobrze sie uzupelniaja, jednak moj wybor jak juz na poczatku napisalem to ust2pro.
ja ma ns pro i nie narzekam chlopaki co maja ustki nosza do mnie niektore rzeczy POLECAM ns pro
Jeżeli ktoś niewie jak tela naprawić na UST2PRO i idzie na NSPRO to nie jest winą boxa tylko mówimy tu o (nie dokońca oczywiście ) o elementarnym braku wiedzy o możliwościach boxa UST2PRO !! .
Dla mnie UST2PRO wygrywa w takim pojedynku .
Ostatnio zmieniony przez smootny 25 Wrz 2007 06:38, w całości zmieniany 1 raz
Dziś przetestowałem NSpro na C300, C120 i E250
Moje uwagi to:
+ szybka i łatwa instalacja,
+ dziecinna prosta obsługa (instynktowna),
+ bezproblemowe flashowanie na najszybszej prędkości,
+ kilka pożytecznych szczegółów (rodzaj kabla jakiego mamy użyć do danego telefonu, czy mamy użyć baterii, czy też nie, oraz pomocnik w rogu- kopalnie wiedzy [ala spinacz biurowy w pakiecie Microsoft'u] )
- bardzo wolny transfer plików z serwera,
- nie zawsze jest polak w pliku XD, XE
Na dzień dzisiejszy oceniam go na 5-
Ostatnio zmieniony przez pepe 07 Paź 2007 20:13, w całości zmieniany 1 raz
Dziś przetestowałem NSpro na C300, C120 i E250
Moje uwagi to:
+ szybka i łatwa instalacja,
+ dziecinna prosta obsługa (instynktowna),
+ bezproblemowe flashowanie na najszybszej prędkości,
+ kilka pożytecznych szczegółów (rodzaj kabla jakiego mamy użyć do danego telefonu, czy mamy użyć baterii, czy też nie, oraz pomocnik w rogu- kopalnie wiedzy [ala spinacz biurowy w pakiecie Microsoft'u] )
- bardzo wolny transfer plików z serwera,
- nie zawsze jest polak w pliku XD, XE
Na dzień dzisiejszy oceniam go na 5-
- nie uwazasz ze pomagier w postaci mikroszietowego kolesia doprowadza do furii ?
- rodzaj kabla to fakt sprawdza sie - lecz powinni to dodac jako czesc interfejsu programu i w NSPRO I W UST2PRO - lecz komu chce sie bawic
- to czy fon ma bys wlaczony lub nie w ust2pro juz dawno bylo
Ostatnio zmieniony przez smootny 24 Paź 2007 12:55, w całości zmieniany 1 raz
Osobiście sądze że "pomagier" w ns-pro wcale nie jest bardziej wkurzający jak i niski transfer plików z supportu (mozna wczesniej sobie posciagac baze flashy na dysk), anizeli problemy-konflikty ustpro2 z wieloma innymi boxami gsm i potrzeba uzywania do niego innego kompa - nie kazdy serwis ma taka mozliwosc albo czas na przesiadanie sie z kompa na kompa (nie wspomne juz o zdejmowaniu simlocków na giełdach gdzie kłaniałoby sie wtedy uzywanie dwóch lapów najlepiej..). Co do cena-możliwosci i ilosc obslugiwanych samsungów, to wydaje mi sie że ns-pro tez lepiej wypada anizeli ustpro2. O prostocie obslugi w ns-pro tez nie mozna zapominac. Ale to jest tylko moja opinia i moje spostrzeżenia .
Pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum